När ska du byta cykel Chain?

Din cykel kedja är en central komponent i drivlinan, och därför är det viktigt att ersätta den när det blir slitet. Veta när man ska byta cykel kedja kan vara svårt utan rätt verktyg, men det finns bombsäkert indikatorer att hålla utkik för det kommer att ge dig tips om när det kan vara dags att byta ut min slitna kedja. Hur många cyklister inte inser, är dock att när det är dags att byta cykel kedja, är det också dags att byta ut resten av drivlinan, vilket inkluderar den bakre kassett redskap och den främre kedjedreven. Det kan vara dags att byta cykel kedja om det börjar glida när du sätter press på pedalerna. Med andra ord, om du trycker ner pedalen och kedjan hoppar framåt, din kedja är sliten och behöver bytas ut. Andra indikatorer som du behöver för att ersätta din cykel kedja kan vara slarvig eller långsam förskjutning, mis-skift, där kedjan inte går in i växel du vill att det ska gå över till, eller skippa kedjan-som inträffar när kedjan hoppar av främre kedjedreven och hamnar antingen på ramen eller utanför den bortre sidan av vevpartiet.

Men alla dessa villkor kan också bero på andra problem. Det enda bombsäkert sätt att avgöra om det är dags att byta din cykel kedjan är att använda en kedja mätare. En kedja mätare är ett verktyg som finns i många olika former, men mäter samma sak. När kedjan har använts under lång tid och har sträckt ut, kommer klyftan mellan rullarna på kedjan växer sig större. Detta kommer att leda till att kedjan vara dåligt med tänder på växlarna. Om din Spårvidd säger att du ska byta min cykel kedja, som troligen betyder min bak kassetten och kedjedreven front också behöva bytas. Om tänder på kuggarna blir spetsiga-som hajfenor-då kuggarna slits också och bör ersättas.

Om du byter din cykel kedja men inte din kassett och kedjedreven, kan du köra ännu på skiftande problem. Eftersom kedjan och växlarna alla bär unisont, om du ersätter bara kedjan, kommer den nya kedjan linjen inte upp exakt med den gamla kuggarna. Dessutom kan gamla kuggarna slits ut en ny kedja snabbare än det borde. Därför är det viktigt att byta kassetten och kedjedreven när du byter din cykel kedja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.