I hockey, vad är skillnaden mellan Spelaren Rockor Goalie skridskorna?

Eftersom vanlig hockeyspelare-såsom framåt och backar-skridsko på ett annat sätt än målvakter, den typ av skridskon som används av målvakter är mycket annorlunda form för andra aktörer. Även spelare skridskor och målvaktens skridsko både blad funktionen metall som används för att flytta över ytan på isen, målvakten skridskor innehålla ett blad som är mycket plattare än spelare skridskor. Dessutom har både spelare och skridskor målvakt skridskor har en boot som ger stabilitet och skydd för fötterna, men målvakten skate skor är betydligt kortare för att möjliggöra ankel rörelse. De har också en hård plast skal för att skydda mot mötande pucken.

Spelare skridskor och målvakt skridskor båda tjänar liknande funktioner: att möjliggöra kontroll över ytan på isen, ger skydd mot puckar och andra konsekvenser och ge stöd till foten och fotleden. Även spelare skridskor hämmar rörligheten för spelarens fotleden-hindra spelaren från att rulla hans eller hennes vrist medan svarvning eller stoppa hård-målvaktens skridsko medge fotled rörelse. En av de stora skillnaderna mellan spelare och skridskor målvakt skridskor är att målvakter vill kunna flytta anklarna så att de kan mer exakt kontrollera sina ben kuddar och flytta från sida till sida. Regelbundna spelare som skridsko längden på isen vill inte att deras fotleder flytta, utan förlitar sig på den styva, hög vrist över uppstartsprocessen att hålla sina fötter och fotleder i stället för att åka snabbare och mer exakt. Sida till sida rörelse är inte lika avgörande för en spelare som det är att en målvakt. En annan viktig skillnad mellan spelare skridskor och målvakt skridskor centers på bladet. Player skridskor innehålla ett blad som är krökt från tå till häl att tillgodose skiftande vikt och snabb kurvtagning. Bladet är slipat på ett sådant sätt att kanterna av bladet blir extremt skarp, åter till stöd i kurvtagning och snabba stopp. En målvakt skate klinga är flackare och egenskaper mycket mindre av en kurva från tå till häl. Detta uppmuntrar mer balans för snabba rörelser och stora förskjutningar vikt sida till sida. Dessutom är spelaren skridskor och målvakt skridskor slipas annorlunda: målvakt skridskor är spetsigt i mindre vinkel än spelare skridskor för att rymma från sida till sida glider över isen. Många målvakter kommer att gå så långt som att instegsskydd sidorna på deras blad efter slipning för att döva dem en aning, vilket medhjälp i sidled skjutbara medan mål.

En sista skillnad mellan spelare skridskor och målvakt skridskor är skyddsnivån. Målvakts skridskor har en hård plast skal runt en stor del av uppstarten som är frånvarande på spelarnas skridskor. Eftersom målvakten är oftast i vägen för fortkörning puckar, kräver de extra skydd runt foten, särskilt i tån. Målvakts skridskor tillgodoser detta genom att placera bagageutrymmet inuti ett hårt skal som täcker tå och majoriteten av resten av foten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.