I gymnastik, hur Startvärde?

gymnastik är början baserat på svårighetsgraden av rutin utförts varelse. Startvärdet härstammar från bedömningar av varje del av rutinen, och omfattar utförande poäng att ge en gymnast's brutto betyg till en rutin. Ett startvärde används för att hjälpa poäng lika avrättningar av rutiner med olika svårighetsgrader, och är baserad på en 9,40 femgradig skala. P

Gymnastik rutiner under tävlingar är indelade i fyra eller fem olika delar, bestående av olika kunskaper . Varje element har varierande svårighetsgrad, baserad på en viss klassificeringssystem. Graden av svårighet och utförande för varje element adderas till lika startvärdet för rutinen. Om det i en gymnastik konkurrens, gör en gymnast en hand våren har ett mycket enkelt flytta, och gör det perfekt, kommer deras verkställighet skall poängsättas perfekt. Om i samma tävling en annan gymnast gör en tsuk, en mycket svår skicklighet, och gör det perfekt, kommer deras verkställighet också skall poängsättas perfekt. Med bara en summa baserad på utförande, skulle gymnasts knutit tävlingen. Med startvärdet bristningar skulle gymnasten utför tsuk har börjat med ett högre startvärde på grund av den svårare att flytta. Det perfekta utförandet betyg skulle läggas ut på start värden och de tsuk hade högre poäng än den hand våren varje gång. Det startvärde beräknas på en skala från 0,2 poäng för den första (A) flytta av rutin, 0,4 för det andra (B), 0,6 för det tredje (C), och 0. 8 för det fjärde (D). Varje bokstav-rated element har ett antal övningar som kan utföras på att viss nivå, kan utvecklas till högre svårighetsgrad flyttar lägre i alfabetet. En annan möjlig 2,0 poäng finns för byggande av övningen, som kallas kombinationen. Avrättningen är ur totalt 4,4 poäng och 0,6 poäng finns för bonus poäng, om en annan D-eller E-klassade flytta är försök.

Gymnastik görs av avdrag poäng, inte genom att lägga till dem. Vid en 9,40 punkt startvärde kan en domare dra av poäng om en gymnast inte utföra en viss bokstav-rated röra sig om en utflyttning som inte utförs korrekt, om utövandet inte är byggda på rätt sätt, eller om en spelare landar out of bounds. Den enda poäng som kan läggas ut på startvärdet är bonuspoäng, och dessa punkter aldrig överstiga en nivå över 10. En perfekt poäng i organiserad gymnastik tävlingar är extremt sällsynt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.