I amerikansk fotboll, är vad "The Terrible Handduk"?

Terrible handduk ™ är en välkänd symbol för Pittsburgh Steelers, ett amerikanskt fotbollslag i National Football League. Den förskräcklige Towel skapades som ett PR-trick av Steelers radio programföretag Myron Cope 1975. Under veckan som leder fram till en slutspelsmatch mot Baltimore Colts i december 1975 uppmanade Cope Pittsburgh Steelers-fans att sätta små gula skålen handdukar till spelet för att visa sitt stöd för laget.

Även om Terrible handduk ™ finns nu överallt i Steelers fotbollsmatcher var många spelare inledningsvis tveksamma till idén. Linebacker Jack Ham berättade uppgift Myron Cope, "jag tror att din idé stinker!" Även med tvetydigheten av spelarna kom tiotusentals fans till spelet ivrigt viftade med gula handdukar. Den Steelers besegrade Colts med ett resultat på 28-10 och legenden om det hemska handduk ™ började. Den Steelers gjorde det genom slutspelet och var en företrädare för American Football Conference (AFC) i Super Bowl X. Gruppen beslutade att producera sina egna officiella handduk, med formuleringen "Myron Cope's officiella The Terrible Handduk ™ "tryckt på dem för Super Bowl. Den Steelers fortsatte med att besegra Dallas Cowboys av National Football Conference (NFC) med ett resultat på 21-17.

framgång Terrible handduk ™ tillfrågas andra professionella idrottslag att skapa sina egna versioner av handduken. Vancouver Canucks i National Hockey League skapade "Towel Power" 1982. Minnesota Twins i Major League Baseball utvecklat "The Homer Hanky" 1987. I 202C National Football League skapade "The Trophy Handduk" för vinnarna i Super Bowl finalen.

Även med de många andra handdukar som skapats genom åren, är den ursprungliga förskräcklige handduk ™ fortfarande utan tvekan den mest populära och välkända av sport handdukar. Myron Cope varumärkesskyddade sin skapelse, och 1996 donerade han varumärke till Allegheny Valley School där vård och hjälp till barn och vuxna med psykiska och fysiska funktionshinder. Sedan 1996 har intäkterna från försäljningen av de fruktansvärda Towel ™ och tillhörande varor genererade över $ 2,5 miljoner US dollar för skolan.

Myron Cope var radion programföretaget för Pittsburgh Steelers i 35 år. Han gick i pension 2004 och blev invald i den nationella radio Hall of Fame 2005. Cope avled den 27 februari 2008 vid en ålder av 79 år gammal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.