Hur tar jag min hästs temperatur?

din hästs temperatur anses vara en av hans viktigaste vitala funktioner, eftersom det anger någon störning i sin allmänna hälsa. Det kan vara förhöjd av olika skäl och i sig är ingen anledning till oro. När hästen är spänd, i smärta, sjuka, precis avslutat utöva i ett varmt, fuktigt klimat eller bara ung, kan hans temperatur vara förhöjda. Därför en två graders ensam är inte en orsak till oro och får endast bör övervakas. Emellertid skulle ett fyra viss ökning av din hästs temperatur kräver ytterligare undersökning. Det är viktigt att etablera ett normalt genomsnitt för din häst innan en kris uppstår. Det är bäst att kontrollera din hästs temperatur i flera dagar, och sedan en gång i veckan för att få en bra solid genomsnitt. Detta kommer även okänsliga din häst från någon oro när han tog sin temperatur vidtas. Det är lämpligt att alltid göra en medicinsk undersökning en bekväm, limning upplevelse för både dig och din häst.

Intag din hästs temperatur är en enkel procedur. Hästen ska stå bunden eller hållas av en assistent. Det är bättre att använda en veterinär termometer eftersom den är utformad för att rymma en lång rad och klämma vara bunden till slutet. Också, när du tar en hästs temperatur, en kvicksilver termometer är mer exakt än en digital eftersom det kommer att bli nödvändigt att sätta in termometern längre in i ändtarmen än anvisningarna för en digital.

Förbered genom att skaka termometern under 95 ° F (35 ° C). Nästa smörj lätt termometern med rumstemperatur vaselin. Det är viktigt att inte använda för mycket vaselin eftersom det kommer att isolera ditt termometer och du får en felaktig tolkning.

Stå på sidan av din hästs bakdel, inför hans svans. Ta tag i dockan hans svans och flytta den till sidan. Dra inte hans svans genom sitt hår. Försiktigt in termometern i hans anus i en lätt uppåtriktad vinkel. Nästa fäster lätt klippet till hans svans hår och börja din timing. Under dina två till tre minuter vänta, är det bäst att stå med din häst för att försäkra honom och hålla honom bekväm. När rätt tillagningstiden är klar, ta bort termometern försiktigt och ta din läsning. Efter avslutad, bör du rensa din termometer med alkohol innan det återsänds till sin sak. för en vuxen häst i vila, en normal temperaturintervall är mellan 99,5 grader Fahrenheit (37,5 grader Celsius) och 101 ° F (38 ° C). Om hans temperaturen är högre än 104 ° F (40 ° C), fortsätt med din undersökning och alert din veterinär. En annan indikation på en häst förhöjd temperatur skulle vara kall eller ojämn svettning.

Om din hästs temperatur höjs avsevärt, skulle det vara bra att kontrollera sin andra vitala funktioner såsom puls och andning, så att du kan ge din veterinär en grundlig rapport för sin bedömning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.