Hur ser processen för att bestämma var de olympiska spelen?

Valet av en stad värd varje OS, vinter eller sommar, görs av Internationella olympiska kommittén (IOK). Urvalet görs sju år innan de olympiska spelen är planerade att hållas. Den här gången buffert är avsedd att ge gott om tid för den valda staden att planera och förbereda inför OS, som kan vara en skrämmande uppgift med tanke på den enorma de olympiska spelen. Det finns tre faser i OS Urvalsprocessen:

Fas 1: Sökande städer Det finns 203 nationella olympiska kommittéer (NOCs) som representerar inte bara folk, men commonwealths, geografiska områden, protektorat och områden också. Om en stad vill vara värd för OS, ett formellt förslag måste göras via sina respektive NOC. När förslaget har mottagits av IOK, är staden placeras på en lista med andra sökande städer. Varje sökande staden får en OS frågeformulär från IOK. Staden måste svara skriftligt på en rad olika ämnen, alltifrån deras motivation stå som värd för olympiska vad arenor de avser att använda för varje evenemang. Varje stad måste också lista vilka typer av boende kommer att finnas tillgängliga, och vilka typer av transporter kommer att ges till idrottare och åskådare. p

Ansökningarna granskas av IOK: s ledamöter och externa experter för att avgöra varje stad potential att vara värd för OS. Efter att ha läst allt av frågeformulären väljer IOK en grupp av fem städer som kommer att fortsätta i processen. Dessa semifinalisterna kallas "kandidatstäderna. "

Fas 2: kandidatstäderna

Var och en av de fem sökande städer har att svara på en ny frågeformulär om sina planer att vara värd för OS. Den nya enkäten är över 250 sidor lång och omfattar bl. a. teman som media drift, marknadsföring, och struktur och funktion atletens olympiska byn. När alla de besvarade enkäterna har fått en utvärdering kommissionen inom IOC analyserar detaljerade dokument och besök varje potentiell värdstad för fyra dagar.

Fas 3: Val

Utvärdering kommissionen utarbetar en rapport till IOK notering dess rekommendationer. Det offentliggörs en månad innan det slutliga valet av en olympiska värdstad görs. Ett möte med IOK: s generalförsamling för att göra det slutliga urvalet. Mötet skall hållas i en stad som inte finns med på listan över sökande städer. Varje aktiv medlem av IOK: s generalförsamling blir en röst för att välja den nya olympiska värdstad. Medlemmar som är bosatta i ett land som har en stad på den slutliga listan kan inte delta i valprocessen så länge staden i påstående.

är ett första omgången av hemliga omröstningarna. Om ingen stad vinner en majoritet av rösterna, den stad som fick minst antal röster tas bort från listan och generalförsamlingen medlemmarna rösta igen. Resultaten från varje omröstning offentliggörs så snart rösterna räknas. Röstning fortsätter på detta sätt tills ett val görs och kommuniceras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.