Hur ofta ska jag byta ut min cykel hjälm?

En cykel hjälm är utan tvekan ett av de viktigaste tillbehören för att ha vid cykling. Det skyddar huvudet vid fall eller kraschar, och kan rädda ditt liv. Det är sunt förnuft att alltid använda en, oavsett om du bara rida på din gata eller du är mountainbiking långa sträckor. I själva verket har vissa stater gått lagar för barn att bära cykel hjälmar, och underlåtenhet att följa dessa lagar kan leda till biljetter och citat.

Exakt hur ofta du ska byta cykel hjälm beror på flera faktorer. För barn under 18 år, är den standard rekommendationen att cykeln hjälmen bytas en gång per år. Med tiden kan stabiliteten i hjälm försämras, och dessutom ett barns huvud kan växa, vilket gör hjälmen en dålig passform. För både vuxna och barn, en cykel hjälm skall alltid bytas ut omedelbart om du är inblandad i en krasch som kan skada den interna strukturen i yttre struktur hjälm. Dessutom kan alla cykel hjälm som ser ut skadade bör ersättas med en ny hjälm. är några hjälmar säljs med instruktioner som ger dig en ersättning guide. Om ett företag rekommenderar byte av vuxna hjälmar vartannat eller vart tredje år, kan du behöva väga det mot användning. Ett annat sätt att räkna när cykel hjälmar behöver bytas ut är att beräkna de timmar du använder din cykel. Många vuxna hjälmar är dimensionerade för 500 timmars användning. Om du konsekvent köra cykeln varje dag under en timme, skulle du behöva köpa en ny hjälm i ungefär ett och ett halvt år.

Bike hjälmar kan brytas ned med tiden, särskilt om de inte förvaras i ett korrekt sätt. När du köper en förpackad hjälm, hålla låda. Använd den för att lagra cykeln hjälmen säkert, borta från ljus, värme, och risken för andra objekt pressas samman, när du har återvänt hem. Med säker förvaring, kan du förlänga livet på en hjälm, eftersom även när man är beräknat för ett visst antal år eller timmar, kan skador uppstå om hjälmen är felaktigt lagras. Alltid ge hjälmar en grundlig inspektion att leta efter sprickor, avbrott i skydds-material, eller andra uppenbara brister innan du använder dem.

När ett företag gör takt deras hjälmar, ska du inte lita på blotta ögat enbart för denna inspektion. I stället förlita sig på företagets rekommendationer för utbyte. Du kan ha en cykel hjälm som ser helt bra, men eftersom det är äldre, kan man förlora några strukturella integriteten som du inte kan se. Detta gäller särskilt när man inte har följt instruktioner för säker lagring, eller om motorcykeln hjälmen har missbrukats, tappats, kvar ute i solen under längre perioder, eller har på huvudet när du körde din cykel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.