Hur jag behandla min hoven Abscess?

en hov böld är en smärtsam infektion på foten av din häst. Det är vanligtvis belägna antingen på undersidan av foten, på "groda" av foten, hälen, eller krona band (eller koronar band som förbinder hårfästet och hoven). En hov abscess är den vanligaste av bölder att en häst möter. Andra vanliga bölder är på halsen eller hind slut, till följd av en injektion.

Hoof abscesser är mycket smärtsam och din häst kommer att visa tecken på synlig hälta. Detta uttryck för ömhet och oförmåga till fri rörlighet kan dyka upp var som helst på foten, benet eller axeln. Om du misstänker att din häst har en hov böld, bör du kontrollera för värme och känslighet. Plocka upp hoven och känslan finns några tecken på överdriven eller lokaliserade värme. Därefter kontrollerar för känslighet med hjälp av en hov plocka och tejpa botten av foten och grodan att se om det finns ett isolerat område med ömhet.

De flesta hoven bölder är resultatet av ett främmande föremål, t. ex. en spik som har trängt ned i foten eller en inbäddad sten som krossade den mjuka vävnaden. Eftersom fötter och ben i allmänhet har långsamma omsättning, har matsmältningsproblem varit kända för att visa upp i de nedre extremiteterna i form av hoven abscesser.

Behandling bör inledas med blötläggning hoven i en hink med varmt vatten och EPSOMSALT i 10 minuter. Detta kommer att dra ut infektionen. Normalt din häst kommer att känna lättnad från blötläggning och stå belåtet.

Efter blötläggning, torka foten och medan din häst står på en ren handduk, förbereda en grötomslag av EPSOMSALT och milda jod. Om du vill kan du lägga till en anti-bacterial/anti-fungal grädde som nitrofurazone (furazone) till grötomslag. Observera att nitrofurazone är giftig och du bör använda handskar vid användning av denna produkt. Om din hud kommer i kontakt med den, tvätta området omedelbart.

Nästa, packa grodan med grötomslag och sedan täcka med en steril kompress. För att säkra området, wrap med vetwrap och täck med silvertejp. Medicin stövlar kan också användas för att skydda platsen om de finns tillgängliga. Din häst kommer att uppskatta dynan och det kommer att lindra vissa av hans obehag. Upprepa denna procedur två gånger dagligen.

Hov abscesser kräver stall vila eller begränsad verksamhet. Det är viktigt att gå din häst flera gånger om dagen men bör se till att det abscess inte förvärras. Massera benet för att stimulera cirkulationen kommer också att påskynda läkningsprocessen.

Inom några dagar hoven abscess kommer att brista och börja rinna. Detta är ett tecken på framgång för era ansträngningar och lättnad för din häst. Det är viktigt att fortsätta att suga på plats och ge healing att fortsätta inifrån och ut. Detta är den punkt där din häst kommer att bli mer aktiva och vill återuppta sina normala rutiner. Det är acceptabelt att börja visa sig, men han ska inte sättas tillbaka i arbete tills alla tecken på hälta är borta. Om du följer dessa enkla riktlinjer, bör du ha någon varaktig inverkan från en hov böld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.