Har basebollspelare Really Pee på sina händer?

A 2004 ESPN intervju med Moisés Alou, en baseballspelare med Chicago Cubs, ledde till en intressant "Faktoid" som sedan givit upphov till diskussioner. Alou förklarade att han faktiskt pissa på händerna under varje säsong. Han nämnde att han ansåg att detta gjorde händerna hårdare, vilket resulterade i ett bättre grepp om fladdermöss och en bättre MELLANFODER genomsnitt som följd.

Andra spelare som också godkänts av rutiner, bland annat Jorge Posada, en catcher för Yankees, och kruka för Cubs, Kerry Wood. Trä sa han använde urin på händerna för att minska blåsbildning.

Trä kan vara på rätt spår. Spelare som använder urin för att mjuka upp sina händer är mer benägna att nå resultat, eftersom urea i urinen är faktiskt en hand sköljmedel. I själva verket kan kemiska former av urea finns i många hudkrämer. De flesta forskare är överens om att krämer är mer effektiva och definitivt ge mindre av en "ick" faktor.

Urin tenderar att bli steril, men kan förvärra hudproblem som eksem. Liksom, är halten av urinämne i urinen generellt sett mycket lägre än halten av urinämne i krämer. Enligt forskare att nå samma mjukgörande effekt med urin skulle innebära baseballspelare skulle inte bara att pissa på sina händer, men blöt händerna i urinen i ungefär fem minuter.

Men det är basebollspelare klassas av de flesta som vidskepliga, och kommer sannolikt att prova saker som kan ge oss andra paus. Saker som kan uppnå ett uns mer av prestanda, utan att bryta mot några lagar, kan vara lönsamt alternativ. Det finns också lore bland vissa aktörer att avföring i en baseball hatt kan stoppa en huvudvärk. Det är rimligt att säga att inte många aktörer ägnar sig åt denna praxis.

Även om dessa spelare kom fram att diskutera praktiken finns det många andra spelare som aldrig skulle prova det. Speciellt eftersom tyder på att urinen inte gör händerna hårdare, verkar det inte ett hållbart alternativ för spelare som vill ha ett bättre grepp om sina fladdermöss. Många använder handskar för att blinka för att förbättra greppet. De flesta spelare anser att detta är ett bättre alternativ än urin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.