Vem var sekretariat?

sekretariatet var en berömd amerikansk tävlingshäst som dominerade travbanan 1972 och 1973. Många kritiker anser att sekretariatet som en av de största tävlingshästar genom tiderna, trots att han bara arbetat på banan i två år. Förutom att skilja sig på banan, far till sekretariatet också ett antal talangfulla hingstar och ston, liksom. Hans ättlingar har visat sig vara väldig konkurrenter på tävlingsbanorna runt om i världen.

Hästen var född 1970 på Meadow Stabil i Virginia. Hans damm, Somethingroyal, hade vuxit upp med Bold Ruler, en välkänd tävlingshäst i sin egen rätt. Den ljusa kastanj hingsten retades för att vara "alltför vacker," eftersom hans glänsande päls och fin benstruktur gjorde honom verkar känslig. Han fick smeknamnet "Big Red" i sitt stall, i hopp om att motverka sina fina bilder och framhäva sin likhet med Man O 'War, allmänt betraktas som den största amerikanska tävlingshäst av 20th Century.

Under sina två år på banan, sekretariat vunnit 16 av sina 21 lopp, tog 1973 Triple Crown tillsammans med Futurity Stakes, Laurel Stakes, och Man o 'War Stakes. I både 1972 och 1973. Sekretariatet hedrades med en Horse of the Year Award, och 1974 blev han invald i tävlandet hall of fame. Den berömda Equestrian idrottaren fått en enorm bas av fans under sitt offentliga liv, och de fortsatte att besöka honom även efter pensioneringen. Den rekordartade gånger som sekretariat som i Belmont Stakes och Kentucky Derby var kvar med 2007 och mer anmärkningsvärt var hans vinst i Belmont, när hästen på andra plats hamnade 31 längder bakom sekretariatet som han sopas under tråd. Många som tittade sekretariat i åtgärder kommenterade hans stora hjärta, han var envis och engagerad, med en vilja att vinna som verkligen gjort en skillnad i flera av sina starter.

Efter hans karriär var över, pensionerad sekretariat Claiborne Farm, där han stod i aveln fram till 1989. Hans förtidspensionering var del av en överenskommelse som gjorts av sin ägare att sekretariatet skulle vara tillgängligt som avelshingst på en relativt tidig ålder. Många racingfans beklagar detta, eftersom hans brännande föreställningar på banan som en två och tre år gamla visat enorm potential. År 1989 var drabbad sekretariat med ett oerhört smärtsamt fot som kallas fång, och hans ägare beslutade att eutanasi honom, så det blev snabbt klart att fång skulle untreatable.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.