Vem var Seabiscuit?

Seabiscuit var en amerikansk tävlingshäst som drev under 1930-talet. Han blev en populär figur i den amerikanska kulturen, eftersom han hade en ovanlig satsning på att vinna, trots en grov start och en allvarlig olycka som nästan slutade sin karriär. Seabiscuit bedrifter på banan inspirerat många amerikaner, och historien om den lilla hästen som kunde blivit en populär amerikansk legend. var han född 1933 och ursprungligen var det önskvärt att fölet hade löfte om spåret , eftersom han var sonson till Man O 'War, en annan berömd amerikansk häst. Hans namn referenser hans far, Hard Tack, som var uppkallad efter en stapelföda ombord på flottans fartyg som Man O 'War döptes efter. Däremot var hans tidiga lärare som inte kan fokusera sin uppmärksamhet på Seabiscuit, och de små, klumpiga hästen inte utmärka sig på banan i sin första åren av racing. I slutändan, såldes han till Charles Howard, en investerare från Kalifornien som trodde att hästen hade potential.

Enligt Howard ägarstruktur, började Seabiscuit utbildning med Tom Smith, en tränare som erkänt att de ibland lata, temperamentsfulla hästar skulle kunna vara en utmanare om han skulle hanteras korrekt. Smith arbetat umgås Seabiscuit så att han skulle vara lättare att hantera, och han tillskrivs jockeyn Red Pollard att arbeta med hästen. Detta visade sig vara ett utmärkt beslut, som de två bildade ett starkt band tillsammans som fungerat bra på banan.

1936 Seabiscuit äntligen börjat komma in i sitt eget på spåret, och allmänheten börjat uppmärksamma den lilla hästen. Under de närmaste åren, vann Seabiscuit en rad stora tävlingarna, och många människor var angelägna om att se honom matchas mot War Admiral, Horse of the Year 1937 efter att hans Triple Crown vinna. Allmänheten fick sin vilja när de två hästar möttes i Match of the Century, som Seabiscuit vanns av en näsa, han vinner säkrade honom Horse of the Year Award för 1938.

>

Strax efter Seabiscuit fångade allmänhetens fantasi med sin djärva vinner på banor över hela USA, hästen skadades allvarligt. Märkligt nog, Red Pollard var allvarligt skadad vid ungefär samma tidpunkt. Man trodde att skadorna skulle hindra paret från att någonsin racing igen, men de två lyckats komma in en comeback lopp 1940. Seabiscuit körde ytterligare en tävling, eftertraktade Santa Anita Handicap, innan du drar dig tillbaka till Ridgewood Ranch, där han dog 1947 efter siring över 100 hästar, av vilka några blev känd i sin egen rätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.