Vad är vattenaktiviteter?

Vattenaktivitet är en sport som innebär att utforska grottor. Förutom att vara rekreation, kan vattenaktiviteter också ha vetenskapligt och kulturellt värde, det kan avslöja, till exempel nya djurarter eller arkeologiska platser som kan vara av intresse. Du kan också höra vattenaktiviteter kallad grottforskning "och vissa människor gör en åtskillnad mellan amatör spelunkers och professionell cavers , reservera" caver "för yrkesutbildad arbetskraft, snarare än casual entusiaster.

Folk har utforskat grottor i tusentals år, av olika anledningar. Vissa kulturer har haft mystiska organisationer med grottor, som ser dem som platser med en djup anslutning till jorden, eftersom de körs under jordytan. Andra har tittat grottor med vidskepelse, eller använt dem för kulturella ritualer som begravningar. Människor har också använt grottor för skydd och boende. I en typisk vattenaktiviteter session, människor redskap upp, hitta en grotta, och gå in med avsikt att utforska så mycket som möjligt och beundrar den naturliga inslag i grotta, såsom klippformationer och underjordiska floder. Spelunkers går oftast i grupper för säkerhet och samvetsgranna spelunkers uppmärksamma varningar om områden som kan vara arkeologiskt eller ekologiskt känsliga, försiktigt, så att dessa platser. Om en grotta inte har kartlagts tidigare, kan spelunkers tar även kartdata och anteckningar till gagn för framtida upptäcktsresande.

Några speciella redskap som krävs för säker vattenaktivitet. Många tycker om att bära tunga overaller, eftersom denna sport kan bli ganska smutsiga, att tillsammans med en hjälm skyddar huvudet från att falla skräp. Klättring leveranser som rep, ankarpunkter och carabiners är ofta nödvändiga, liksom tunga ficklampor tull och glöd pinnar att navigera i mörker. Många spelunkers tar också GPS-utrustning, långväga radioapparater, och mat och vatten i fall de går vilse eller fastna.

Beroende på storlek och skick på en grotta, vattenaktivitet kan vara ganska farligt, eller mycket säker. Det är oftast en bra idé att gå ut med någon mer erfaren, speciellt i början, för att säkerhetsrisker identifieras och åtgärdas. Vissa vattenaktivitet och grottforskning föreningar välkomna besökare på sin resa, och efter information för människor som är nyfikna på att gå. Det är också möjligt att betala för guidade turer vattenaktiviteter som övervakas av professionell cavers för säkerheten.

Liksom alla utomhussporter, vattenaktivitet är bäst genomförs med minst en kompis . Förutsättningarna kan ändras snabbt i en grotta, även om det är en som har undersökts och navigera många gånger förut. Har en kompis tillsammans kan vara oerhört viktigt om det inträffar en olycka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.