Vad är rävjakt?

rävjakt är en sport som innebär att en person spåra, jaga och ofta döda en räv. Jägaren kan välja att följa räv med hund hundar, som är särskilt utbildade för detta ändamål. Rävar jagas antingen för sporten i den, eller för sin päls, som är uppskattad av många människor eftersom de är mjuka och lyxiga.

Jakt för rävar är lagligt i de flesta områden i Förenade kungariket eftersom de betraktas som skadedjur. I USA är rödräv skyddas, utom under jaktsäsongen, som vanligtvis är på vintern. Rävjakt med ett skjutvapen kräver en jakt licens. I Florida är det olagligt att jaga räv med jakthundar om ett skjutvapen är närvarande. är tränade hundar används ofta av jägare för att ta upp doften av räven. När doften upptäcks, hundarna alert jägaren, som följer dem i jakten, antingen till fots eller till häst. En idrottsman kan gå rävjakt utan användning av en hund, om han vet vad man ska leta efter. Oftast jägare söker Fox spår, som de sedan följer till den. Du kan även spåra rävar genom att lokalisera deras spillning, som vanligtvis är fyllda med frukt frön.

Fox visselpipor är också mycket effektiva när rävjakt. Detta gör att räven till jägaren, istället för att spåra den. Jägaren ståndpunkter sig utom synhåll och blåser i visselpipan så att det liknar ljudet av en försvarslös kanin. Detta kommer att räven ur sitt gömställe, vilket gör honom tillgänglig för jägaren. Under häckningssäsongen är detta inte en effektiv metod, som rävar inte kommer att reagera. När rävjakt att få en fäll, ett . 22 kaliber fälg eld gevär är det vapen att välja. Kulorna av detta gevär lämna små punktering hål i päls, till skillnad från större vapen, som kommer att förstöra den helt. Den . 17, ,22 Hornet och ,223 godtas också gevär vid jakt för skinn, men de är inte så effektiva.

En 12 Gauge Shotgun är populäraste vapen vid jakt en räv för idrotten. Det är lätt, lätt kan axlas och inte har mycket kast. Huruvida en jägare väljer en side-by-side, under-och-över, eller enstaka fat shotgun beror på vad som känns bäst för honom. Kostnad avgör inte kvaliteten på geväret, eftersom de alla gör jobbet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.