Vad är pimpelfiske?

Pimpelfiske är en sport som innebär att fånga fisk inifrån en sjö eller annat vattendrag. Innan vi går isfiske på en kropp i vatten, måste fiskaren se till att isen är minst fyra inches tjock för att garantera deras säkerhet. Fisher måste då såg ett hål i ytan på isen för att släppa en lina ut i vattnet. När isfiske, kan en fiskare sitter ute i kylan på en pall med inget annat än tunga kläder för att ge skydd. I vissa fall kan emellertid fiskaren sitta inne i en uppvärmd stuga som ligger på isen. Dessa stugor betecknas med olika namn, såsom fisk hus , is shanty , bobhouse , och is hut . De kan inkludera britsar, kuttrande anläggningar och ljus, och vanligtvis används på flera dagar isen fiskeresa. För att inrätta en is shanty för isfiske, snöskoter eller lastbil måste användas för att dra den till fiskeplats.

För att gå isfiske, måste fiskaren såg, is spade, eller skruv för att skära hål i isen. Ibland kan en sil också vara nödvändigt att avlägsna ny is, eftersom den utgör borrning av hål eller under isfiske. De typer av fiskespön som behövs för isfiske beroende av fisk som fiskaren hoppas kunna fånga. En liten, lätt stav används för att jigg för fisk. En fiskare kan också använda en uppfällbara stav vid isfiske. Detta spö är perfekt för fiskaren som inte vill delta helt och hållet till fiskespö. Fisher kan också använda ett spjut i stället för en rulle för isfiske. För att använda ett spjut för isfiske, måste fiskaren också fiska lockbete för att dra fisken till hålet i isen.

fiskare som är mycket allvarligt om isfiske kan också använda en blottare. En blottare är ett specialiserat sonar system som kan berätta Fisher hur djupt fisken i vattnet. Fisher kan också använda undervattenskameror i syfte att titta på fisken. Detta kan lägga till en intressant aspekt på idrott isfiske, som fiskaren kan se hur fisken reagerar på olika lockar och fångas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.