Vad är monopol?

Monopoly ® är ett brädspel som är producerat av Parker Brothers, ett spelföretag som för närvarande ägs av Hasbro. I spelet, spelarna använda tärning för att flytta runt en styrelse, landning på egendom som de har möjlighet att köpa och utveckla. Om mark som redan ägs måste spelarna betala hyrorna till fastighetens ägare och utvecklare. Spelet innehåller även "chans" och "Community Chest" fyrkanterna förknippas med kort som kan påverka spelarens öden, tvinga dem att flytta till olika platser i styrelsen, och de måste betala skatt eller andra avgifter, eller utställer dem pengar.

Historien om monopolspel ® är ganska fascinerande. Den tidigaste versionen av spelet utvecklades av Elizabeth Magie, och den var avsedd att vara en pedagogisk illustration av hur hyresvärdar missbruk hyresgäster med hyror. Hennes version av spelet skulle vara bekanta för moderna spelare av Monopol ®, även om det finns några markanta skillnader, naturligtvis. Magie's game spreds snabbt, och plockades upp av ett antal personer, sprider sig långsamt i USA tills den landade i hushållet av en man vid namn Charles Darrow.

Darrow visste uppenbarligen en potentiellt lönsam sak när han såg det, och han utvecklade den berömda "Atlantic City"-version av Monopoly ®, där varje kvadrat är förknippade med en plats i Atlantic City. Han patenterade spelet 1935, och försökte sälja det till Parker Brothers. Företaget ursprungligen avvisade Monopoly ® eftersom det var för svårt att spela och för lång, senare ändra deras sinnen, som visade sig vara ett bra beslut, eftersom uppskattningsvis 750 miljoner människor spelat spelet mellan 1935 och 2007. är Charles Darrow ofta anges som uppfinnare av monopol ®, även om detta är tekniskt korrekt, och det har varit en källa till irritation och tvist i det förflutna. Vissa människor hävdar att spelet var klart folk spelet innan Darrow fick tag på det och hävdar att Parker Brothers huvudsak stal rättigheterna till spelet från sina tidigare utvecklare, dra ofantligt som följd. Andra tror att Darrow är justeringar och tillägg till spelet var det som gjorde den så populär, och att han har rätt till kredit för Monopol ®.

I varje fall dessa två till åtta spelare spelet blivit oerhört populär runt om i världen, med ett stort antal regionala Spinoffs samt uppdaterade versioner avsedda att spegla förändringar i ekonomin. Spelare kamp för ekonomisk överhöghet över ett monopol ® ombord i vissa regioner i världen varje natt, och konkurrensen kan bli hård. Masters of spelet kan även spela i professionella turneringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.