Vad är handboll?

Handboll är ett spel som använder handen eller knytnäven att slå en liten boll. Spelet är uppdelade i rallyn. Varje rally är vunnet när det andra laget inte har möjlighet att returnera bollen innan vidrör golvet två gånger. Poäng, dock endast tilldelas den servande laget antingen när motståndaren inte återvänder ett rally eller när den servande laget tjänar ett ess. Därför innebär det mottagande laget inte poäng när de tjänstgör laget misslyckas att returnera bollen. Ett ess är en serve där bollen förblir oberörd av det andra laget. Spel vinns när ena laget tjänar 21 poäng. Matcher vunnit när ett lag vinner två matcher. Spelet i handboll är så vanligt i USA att de flesta hälso-klubbar har sina egna domstolar. I USA har sporten tar fart. Du kan hitta en gren av den amerikanska Handbollförbund (Usha) i varje region i landet. Kalifornien har den största medlemskap med 1. 440 medlemmar. Mississippi kommer in sist med bara 6 medlemmar. Förenta staterna har sin egen helgedom för allt Handboll, kan du hitta Usha Hall of Fame i Tucson, Arizona. Det finns en annan version av handboll, europeisk eller handboll och det är den version som spelades vid OS. Team består av sju spelare, en målvakt. Bollen studsade eller kastas i motståndarlagets mål. Fötterna är tabu "det händer en enda spelet.

Handboll har funnits åtminstone sedan 600 f Kr, då en version av det populära spelet hittades i en grav i Aten. Mer troligt, det funnits sedan människan har haft tekniken för att göra en boll och vänner utmaning. Det finns bevis för att den moderna versionen som inleddes mot slutet av 1800-talet i Tyskland. Det spelades inomhus under vintern för att hålla fotbollsspelarnas fit. Reglerna var enkla och följdes den grundläggande strukturen i en fotbollsmatch, var det enda undantaget, att du inte kunde använda fötterna för att sparka bollen.

Friluftsliv handboll gjorde bara ett framträdande i 1936 års olympiska spel. Det skulle inte återinföras förrän 1972 års spel. När det var återföras till spel var det inomhus versionen av handboll. Vid den tiden inomhus handboll spelades konkurrenskraftigt i hela världen. Outdoor handboll är en krympande sport men en liten grupp av brittiska spelare försöker att hålla sporten levande på en strand version.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.