Vad är glasögon?

glasögon är glasögon som är tätt monterade och syftar till att skydda ögat. Namnet kommer från ordet goggle , vilket betyder att stirra, rulla, eller utbuktning i ögonen. Det finns flera typer av glasögon inklusive skyddsglasögon används i olika yrken och platser och olika typer av idrott goggles.

Skyddsglasögon används för att skydda ögat mot stöt, värme och kemikalier. Desert skyddsglasögon skydda ögonen från sand och de med militär kvalitet används i militära operationer för att skydda ögonen från granatsplitter. Eld och glasögon räddning är utformade för att arbeta med eld hjälmar och skydda ögonen från värme. Perforerade glasögon är utformade för att förhindra suddiga, samtidigt skydda ögonen från större skräp. De lämpar sig för träbearbetning, till exempel. Splash glasögon är en form av lab goggle vilket eller ventless eller har täckt ventilerna till att bäraren är skyddad från stänk. Svetsglasögon har ett hårt skal och är avsedda att bäras över skyddsglasögon, lägga ett extra lager av skydd mot strålning, värme och skräp.

Tactical glasögon har funktioner som turbo avgassystem och speciella kväll funktioner vision. Panoramic Night Vision Goggles (PNVG s) har använts i flygvapnet sedan april 2005. De ger en 95 graders synfält, jämfört med 40 grader som erbjuds genom regelbunden glasögon. Mörkerseende glasögon används också för natthimlen spårning av fenomen som kometer, asteroider duschar och andra astronomiska observationer. P

simning glasögon är utformade för att skydda ögonen från vattnet, vädret klorerade eller inte och förbättra underwater vision . De kan göras med recept linser, Ear skyddsglasögon (EPG) är en innovation i simma tillbehör, avsedda att skydda både ögon och öron, som patenterades 1998.

Skidglasögon är byggda för hållbarhet och komfort. De kommer ofta med ett urval av objektiv som passar ljusförhållandena. En ny uppfinning är "magiska glasögon. " Magic glasögon är skidglasögon att byta färgtoner när en knapp trycks in. Detta gör skid-och snowboardåkare att justera en viktig del av säkerheten genom att anpassa sina visioner till omgivande ljus, bokstavligen i farten, om förhållandena ändras.

I juli 2006 meddelade Glasgow University forskare en verklig arbetar typ av x-ray glasögon. Planeras att användas i kampen mot terrorism och säkerhet, dessa glasögon ser igenom kläder och resväskor. De glasögon har tagit upp integritetsfrågor, även när de skapar visioner av normala människor har vad som brukade ses som superhjälte befogenheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.