Vad är flugfiskesidor?

Flugfiske är en typ av fiske som innebär att man använder en konstgjord fluga. Det skiljer sig från traditionella fiskemetoder i att flyga sportfiskare kastade en krok som i allmänhet har bitar av fjäder, päls, skum, garn, eller andra liknande material fäst med tråd för att bilda det som kallas a'fly ", jämfört med att maskar eller annat bete. Den mest kända och klassiska formen av flugfiske är det som kallas torr flugfiskesidor . Fiskaren använder en konstgjord fluga, som han kastar så att det kommer att flyta på vattnet. Flugan kommer att passera över fisken, som förhoppningsvis kommer att stiga upp och bita. Fiskaren sedan försöker kontrollera fiskens försök att fly, tröttsamt det nog att få den i att hämtas från vattnet med en håv. Många fiskare föredrar denna typ av flugfiske, eftersom allt kan ses-fiskaren kastar på en fisk han kan se, är i farten väl synlig på vattenytan, och han kan se fisken tar flugan. Den enda nackdelen med detta är att öring och annan fisk tenderar att föda under vattnet, och därför inte så stor risk att komma upp och ta en torrfluga. Den andra formen av flugfiske är det som kallas nymf fiske . När flugorna lägga ägg i ån eller sjö, äggen kläcks ut som nymfer, som gör sig till ytan där de kläcks till en fluga. Därför använder nymf fiske imitationer av olika nymfer som viktas att stanna under vattenytan. Denna typ av fiske anses ofta vara mer utmanande, eftersom alla de åtgärder som sker under ytan.

Även om de flesta typer av fisk kan fångas på en fluga, de vanligaste är öring, lax, tecken, och mest ädelfisk. Öring är den överlägset mest populära, eftersom öring foder och lever i grunt vatten och äter små insekter.

Flugfiske har blivit en alltmer populär sport, och de flesta sportfiskare kommer överens om att det inte bara om att fånga fisk. Vissa fiskare skulle även gäller flugfiskesidor som en slags religion, och de flesta anser att det är en avkopplande hobby som kan avnjutas av människor från alla samhällsskikt. Det är intressant för en mer miljövänlig, eftersom det är mindre skadliga för fisk än många andra tekniker, och de flesta sportfiskare tillbaka sin fångst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.