Vad är en stollift?

En stolsliften är en antenn transportsystem främst förknippas med vinterturism skidor där det används för att transportera skidåkare uppför berget. Stolar eller bänk-säten stil hänger från en motoriserad loopas kabelsystem uppträdda mellan terminal inlägg. Fast grepp stol hissar gå så långsamt att passagerarna kan stiga medan stolarna är i rörelse, när de når sina destinationer. För att få en skidåkare stolsliften stå i vägen för en stol, sedan sitta ner som den når dem. Mellan in-och utgångar poäng stolar kan färdas över punkter där bergssidan faller bort på visst avstånd.

Stol hissar skidorter är vanligtvis kallas liftar och närmare av hur många människor varje stol kan ta. En "dubbel" stol kan ta två, en "trippel" tre, en "quad" fyra och en "sex-pack" hissar sex personer. Medan nämnda fast grepp stolsliften rör sig långsamt så att lastning och lossning samtidigt som den är i rörelse, en löstagbar-grepp stolsliften släpper trissan kabel för lastning och lossning. Detta gör stolar att gå långsammare för denna operation, men snabbare för själva resan uppför sluttningen. Därför är en löstagbar-grepp stolsliften som kallas "high-speed hiss. " är en terminal post fast i vardera änden av en stollift väg, varje terminal stödja ett bullwheel som dirigerar hissen upp eller ner från berget. En av de två bullwheels är enheten bullwheel, den andra, avkastningen bullwheel. Frekvensomriktaren bullwheel är där motoriserad mekanism är belägen. Mellan dessa två terminaler finns vanligtvis ett antal mellanliggande torn där trissan församlingar (skivor) stödja och vägleda kablage. är en stol hiss ibland kallas linbana , även om "repet" av en stollift görs från många sladdar sår runt varandra i ett specifikt mönster och riktlinjer. Detta ger kablar dess styrka. Linbanor måste också smörjas så att kablarna vara flexibel och minska friktionen som kan orsaka nötning, särskilt när kabeln böjs och flexar att passera över mellanliggande torn poäng och runt bullwheels. är Bromssystemet på en stol hiss belägen vid enheten terminalen, med en nödbroms som verkar direkt på bullwheel. Med drivmekanismen stoppas och bullwheel låst på plats, kan stolsliften inte råka "halka" eller omvänd själv. Vissa stol hissar också ha bromssystem inbyggd i trissan församlingar finns på tornen. Bullwheel positionering är även justerbar för att upprätthålla god kabelspänning.

Förutom skidområden stol hissar används ibland i nöjesparker. Oftast är dock dessa slutna hissar eller förhöjt spårvagnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.