Vad är en snorkel?

en snorkel är ett andas rör som gör att en simmare som simmar längs vattenytan för att andas normalt, trots att simmaren ansikte är strax under ytan och kikar ner i vattnet.

Förr i tiden var en traditionell design för snorkel ett U-format rör med en sida av U mycket längre än den andra. Den korta änden hade ett munstycke, medan den långa änden utökade ovanför vattenytan såsom periskop på en ubåt. Dagens konstruktioner är mycket mer exotiska och bekvämare. U-form i botten har rätade med ett munstycke som enkelt skjuter utanför huvuddel. Nedan munstycket är en avluftningsventilen används för att rensa snorkel vatten.

Innovation har även ägt rum i halsen av snorkel. Vissa Snorkels har ett delat rör med en aortaklaffen att separera döda luft eller utandningsluft, från frisk luft. Utandningsluften åker ut genom en slang, medan frisk luft sugs in genom den andra. Båda rören är inbäddade i den enda hals snorkel.

Various mössa mönster kan avskräcka ytvatten från att komma in i snorkel, men om du har en typ av snorkel kallas torr snorkel, får du ibland att rensa snorkel vatten. Detta sker normalt genom att skjuta en explosion av luft genom snorkel för att klara det, men vissa snorkel har purge ventiler som kan aktiveras manuellt för att rensa snorkla för dig.

Kort sagt, det finns tre grundläggande snorkel designs:
  • Rena snorkel, eller snorklar som lätt kan fylla med vatten och måste vädras ofta medan den används.
  • Semi-torr snorkel, som har en deflektor lock för att hindra vatten att tränga in, men kommer fortfarande att behöva enstaka rensning.
  • torr snorkel, som har ett tak konstruktion som automatiskt stängs när dränkas, då öppnas när det bryts ytan . Torra Snorkels ska inte behöva rensning.

Innovationer inte sluta med självrensning. Om du vill lyssna på några låtar medan snorkla, det finns tom en snorkel med en inbyggd FM-radiomottagare! Behövs inga kablar eller hörlurar, genomför denna snorkla ljudet via tänderna skicka den direkt till innerörat! En annan modell är planerad som inkluderar en integrerad MP3-spelare!

Namnet "snorkel" kommer från en andningspaus rör anordning som används på andra världskriget U-båtar till tratt luft under ytan för att mata ubåtar. Men historien finner nämna andas rör så långt tillbaka som 4: e århundradet f. Kr. i verk av Aristoteles, 320 AD Kina från Pao PLW Tzu, och i Leonardo da Vincis anteckningsböcker från 1488 som innehåller illustrationer av den nu välkända U-form. Så medan de nyheter vi har idag är moderna, till viljan andas under havet är helt klart en gammal en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.