Vad är en poolduken?

Simbassäng liners är enkla anordningar som hjälper till att skydda golv och väggar i en pool. Finns i modeller som är konstruerade för användning i mark samt ovan mark pooler, är liners som ofta består av en mycket motståndskraftig vinyl eller andra syntetiska material. Syftet med poolduken är att förlänga livslängden på poolen genom att förhindra mögel och andra former av skador uppstå till poolen själv.

Pool liner är vanligtvis en del av installationen som sker när poolen är införas. Den liner är oftast fäst på insidor i poolen med en rad beslag längs kanterna av poolen. Som en del av installationen är poolduken ibland också installeras med hjälp av vattenfast lim som tillåter liner att följa byggandet av poolen.

Även om poolen anses vara mer eller mindre permanent, är poolduken inte. Beroende på klimatet och hur väl poolen bibehålls, är poolduken sannolikt kommer att pågå i många år. Det är dock inte ovanligt att en pool liner bytas någon gång. Medan en husägare kan det bli möjligt att ersätta linjetrafiken på en ovan mark pool med lite problem, är processen ofta är mer engagerade för en mark pool och kräver att tjänster av en yrkesman.

Även en pool liner kan byggas med många olika material, är det vinyl poolduken ofta ett perfekt val. Den Vinyl är robust och också kan molding måtten för inre delen av poolen med några problem. Detta är särskilt viktigt om poolen design inkluderar avsatser eller steg i poolen själv. The Vinyl är också relativt lätt att flytta runt under installationen, vilket gör det lättare att jämna ut och rynkor eller luftbubblor som kan uppstå som linjetrafiken sätts på plats.

Rengöring av en poolduken vanligtvis innebär tömning poolen och skura ned ytan med rengöringsmedel som är formulerade för uppgiften. Med rätt skötsel kan en poolduken sista lätt för många år innan byte krävs. Slutskede av liner, är det viktigt att notera några små revor eller brott som kan bildas i fodret. Reparationssatser som bidrar till att försegla mindre sprickor inom linjesjöfart bör ligga på sidan, eftersom risken för permanenta skador på poolen ökat medan brottet förblir oförseglade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.