Vad är en omsättning?

En omsättning i idrott är en lek där ett lag oavsiktligt ger tillgång till motståndarlaget. I många sporter, är en omsättning en statistik som är tänkt att mäta offensiva slarv, defensiva kompetens, eller båda. Fotboll är förmodligen den idrott där den mest tyngd ges till statistik om omsättning. En omsättning på fotboll är antingen en avlyssning-ett passerkort kastat av brott som omfattas av försvar-eller fumla med brottet som drivs in av försvaret. Det finns andra låtar som innehar byter ägare, såsom kickoffs, Punts och oomvänd fjärde ned låtar, utan bara fumlar och avlyssningar räknas som omsättning.

Statistik har länge visat ett starkt samband mellan omsättning och framgång i vinster och förluster. Det lag som gör bollen över mindre i ett visst spel är betydligt mer sannolikt att vinna detta spel, och därmed en stor vikt läggs på både skydda bollen på offensiven och tvingade omsättningar på försvaret. Avlyssning beräknas i formeln som används för att utvärdera quarterbackar och löpare ofta bedöms dåligt om de är utsatta för famlande. Den omsättningen marginal , en statistik som jämför antalet omsättningar på det antal engagerade omsättning, används ofta för att visa den totala effektiviteten i ett team är både offensivt och defensivt.

A omsättningen i basket kan uppstå när en spelare går bollen till motståndarlaget eller begår en offensiv foul eller någon form av kränkning som ger bollen till det andra laget. I basket, som fotboll, är omsättningen en statistik som är en massa vikt både för lag och enskilda spelare. För en point guard, den spelare som hanterar bollen mest och vem som tilldelats uppgiften att fördela bollen och kör illa bistår förhållande till omsättningen-ett stöd redovisas när spelaren passerar bollen till en annan spelare som sedan betyg-används ofta för att visa effektivitet, eller brist på sådan.

I de flesta idrotter, är dock termen omsättning används även när den inte förvaras som statistik. I hockey eller fotboll, till exempel, kan en omsättning begås när en spelare förlorar kontrollen över pucken eller bollen och det är då som vunnits av en motstående spelare. Den har inte den betydelse den har i fotboll eller basket, men som den flytande strukturen av hockey och fotboll möjliggör ett enhetligt flöde av innehav från en grupp till en annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.