Vad är en näsklämman?

En näsklämman är en liten enhet som klämmer näsan. Vissa näsa klipp är utformade för att nypa i näsan stängda, medan andra används på näsryggen för att säkra respiratorer och andra anordningar som är konstruerade för att passa över mun och näsa. Näsa klipp används av simmare, och i en mängd olika medicinska tillämpningar. Grundläggande näsa klipp är ofta tillgänglig från sport-och medicinska leverantörer, och det är också möjligt att hitta näsa klipp som har konstruerats för anpassade program. I simning bemärkelse, näsa klipp hålla vatten ur näsan. Simmare använda näsa klipp för att de inte oavsiktligt kommer att inandas eller snort vatten medan de simmar. När det gäller dykare och synkroniseras simmare, förhindrar näsklämman också vatten kommer in i näsan i trick i vattnet. Genom att bära en näsa klipp kan simmare öka komforten i vattnet, och minska risken för infektion eller irritation som orsakas av delvis andas in vatten. Simmare tenderar också att använda öronproppar för att skydda öronen från vatten exponering.

Swimming näsa klipp är ofta knutna till snoddar eller snören så att de kan bäras runt halsen när den inte används. De kan vara tillverkade av plast eller metall, och de kan innehålla stoppning att göra näsklämman bekvämare för långvarig slitage. Näsa klipp för simning och dykning kan också improvisera med saker som clothespins, men improviserade klipp kanske inte är lika effektiva eller bekväma. i den medicinska världen, är många ansiktsmasker utrustad med näsa klipp. Klippet hjälper till att hålla masken i ansiktet, och ser till att det är rätt placerade. Syrgasmask, kirurgisk masker och masker Biohazard kan alla vara säkrad med näsa klipp, klassiskt använda clips som är inbyggda i masken, men det är också möjligt att köpa näsa klipp självständigt. Utan ett klipp, kan masken tenderar att glida ner i ansiktet, eventuellt utsätter bäraren av masken till en patogen eller hotar hälsan hos en utsatt patient.

Att hålla näsborrar stängda kan också vara önskvärt för vissa typer av medicinska tester, särskilt lungfunktionstest, i vilket fall en näsklämman kan utnyttjas för att säkerställa att provresultaten är giltiga. Dessa typer av näsa klipp är disponibel, avsedd att användas av en enda patient. Näsa klippen är särskilt vanliga i spirometri, en typ av medicinsk undersökning som används för att bedöma lungfunktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.