Vad är en marionett?

en marionett är en typ av ledad docka som kan göras för att flytta med hjälp av strängar dras från overhead. Tjeckiska, italienska och tyska marionetter är särskilt kända, och dessa europeiska stater också har en lång historia av Marionette prestanda. Det är möjligt att se många fina exempel på antika Marionetterna i museer och nya dockor kan köpas från hantverkare konsthantverkare samt affärer som lager europeiska kuriosa. I de områden i världen där marionett teater är fortfarande utförs, är det väl värt att gå på en föreställning, eftersom det antika konsten är ganska intressant att följa. På italienska, är en marionett kallas fantoccino . Ordet "marionett" själv härstammar från gamla franska mariole , som betyder "musikinstrument. " I kulturer med en tradition av Marionette prestanda, kan intresserade lära sig konsten att manipulera Marionetterna från duktiga artister. Det tar arbetet att lära sig att driva en marionett ordentligt, begåvade konstnärer kan skapa överraskande levande föreställningar med sina dockor. Den första marionetter tycks ha uppstått omkring 2000 f. Kr. i det antika Egypten. Utgrävningar av egyptiska gravar har avslöjat dockor tillverkas från en mängd olika material. Några av dessa dockor var mycket utsmyckade, och de verkar ha använts i iscensatta performances. Konsten att dockteater sprider sig till Grekland och Rom samt, även om några exempel på grekiska och romerska dockor finns verk av antikens konst skildra marionetter i handling, vilket tyder på att många människor känner till dem.

byggnadsmaterialet används för att göra en marionett variera. Den mest grundläggande dockorna är gjorda av trä, medan Kina, ben och horn har även använts historiskt. Beroende på Crafter, kan en marionett vara utformade för att gå igenom flera kostymbyten, ibland med utsmyckade miniatyr kläder tillverkade i silke och linne med accenter i juveler och ädla metaller. Extremt hög kvalitet dockor är också mycket väl artikulerad och kan flyttas inom en rad olika sätt.

På 1800-talet marionett operor var mycket populär i många delar Europa. Puppets togs också på väg utför en rad visar för landet publik som fristående evenemang eller som en del av mässor och cirkusar. Flera mycket gamla marionett teater fortsätta att lägga fram marionett visar för allmänheten i Europa, i Salzburg, till exempel, utför Salzburg Marionette Theatre Mozarts operor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.