Vad är en målvakt?

Goalies är värdefulla medlemmar i teamet i en rad olika sporter. Ibland kallas en målvakt eller en netminder är den vanliga roll målvakten för att förhindra motståndarlaget för poängsättning genom att försvara och avleda alla försök att komma till målet. Ur detta perspektiv kan målvakten ses som vårdare av de mål, befogenhet att utföra en rad typ av rörelser i syfte att skydda målet från brutits av motståndarlaget.

Fotboll är en av de sporter som omfattar användning av en målvakt. Inom de allmänna bestämmelserna i detta spel är målvakten en av de få aktörer som har behörighet att använda både händer och fötter för att förhindra ett skott från att gå in på nätet eller mål. Allmänt som en målvakt i den här sporten, tjänar målvakten som den sista försvarslinjen när spelare från motståndarlaget har lyckats undvika alla andra spelare i det försvarande laget och starta bollen på mål.

Ice hockey är ett annat exempel på en sport där man misstänker att målvakten är ytterst viktigt för framgång i teamet. Generellt sett är målvakten kallad målvakt i de flesta ligor runt om i världen. Här kommer målvakten försök att försvara nätet tilldelas försvarande laget med hjälp av en hockeyklubba att avleda alla puckar som syftar till nätet. I allmänhet kommer målvakten inte bara försöka avleda sköt tillbaka till den öppna spelregler, men också skicka pucken i ett område som är öppet och eventuellt låta det försvarande laget att ta kontroll över pucken.

arbete har målvakten varit kända för att göra all skillnad i resultatet av ett spel. Målvakter som är särskilt skickliga på avleda fullbordandet av ett poängsystem drag av det motsatta laget inte bara bidrar till att hålla den punkt sprida något låga under tävlingen, men ofta också kan skapa ställa ups på spelplanen att förse gruppen med en chans att vända på lek och eventuellt poäng mot motståndarlaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.