Vad är en frisbee?

en frisbee ® är en plast skiva som syftar till att flyga i luften när den kastas. Frisbee ® är registrerade namnet på en produkt som tillverkas av Wham-O, medan den allmänna termen är flyger skiva . Men "" Frisbee används ofta för att hänvisa till någon flygande skiva leksak, ungefär som "plåster" för självhäftande bandage.

Även flygande skiva leksaker var inte tillverkats till 1948, är begreppet mycket äldre. Throwing aerodynamisk skivor för skojs skull har förmodligen funnits så länge lätta lock, kastruller tårta och plåtar. Den lerduvor användas för målövning sedan 19the talet likna Frisbee i design. Någon gång i slutet av 19. Eller början 20th century, barn college vid olika New England institutioner började kasta runt burkarna från Connecticut paj företag kallat Frisbie, från vilken Wham-O produkt har fått sitt namn.

Den första kommersiella flygande skiva, utvecklad av Walter Frederick Morrison och Warren Franscioni, kallades Pipco Flying Saucer-® och dök upp på hyllor 1948. 1955 debuterade Morrison en förbättrad design marknadsförs som Pluto Platter ®. Wham-O köpte sin design, som fortfarande används för modern Frisbees ®, två år senare.

Frisbees ® används ofta för rekreation, varken informellt eller som en strukturerad verksamhet. Många tycker att kasta en frisbee ® runt mellan vänner eller en hund i parken, medan andra delta i lagsporter centrerat kring Frisbee ®. Några populära idrotter med Frisbee är Ultimate (förkortas från Ultimate Frisbee), Disc Golf, Fricket, och Double Disc Court. Det finns också strukturerade Frisbee ® fånga tävlingar för hundar som är baserad på spelet i fetch.

Frisbees ®, eller rättare, flygande skivor, tillverkas i olika material och storlekar anpassade för specifika ändamål. De som används för Disc Golf, till exempel, är mindre och tätare än den typiska Frisbee ®, medan Disc Dog använder varaktig flygande skivor som klarar tidens tand hörntänderna. Vissa Frisbees ® är utformade för att överklaga estetiskt till barn, med ljusa färger, mönster kul, och även inbyggd belysning för natten spela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.