Vad är en bobb?

Bobsledding har utvecklats enormt sedan början av våghalsiga förhandlat rangliga, modifierad trä slädar ner isig körs i Europa. Läget av denna transport är bobb, eller som det kallas utanför USA och Kanada, bobsleigh . Bobsledding blev populär i mitten av 1800-talet med första halvåret röret spår byggs i St Moritz, Schweiz av Caspar Badrutt, ägare av krup Hotel. Tidig bobb aficionados riggade sina egna konstruktioner med hjälp av slädar trä leverans och lägga styrmekanismer, men det är amerikanska Stephen Whitney som krediteras med uppfinningen av den moderna bobb mönster som bultar två skotrar till ett. Den bobb fick sitt namn från den guppande åtgärden besättningar för att öka släden hastighet fram längs spåret. Eftersom sporten bokstavligen fick snabbare når hastigheter på upp till 90 miles per timme (144 km /t), bobsleds tvungen att bli starkare och effektivare. Det var denna moderna design som tillät bobb att nå dessa högre hastigheter. Den moderna bobb är vanligen görs med en lätt metallram och täckt med glasfiber eller kompositmaterial, vilket gör det mycket aerodynamisk. Original bobsleds sittande besättningar på upp till sex, men i dag, de är gjorda för antingen två personer besättning eller fyra personers besättning. Den bobb sitter på stål löpare, som vanligtvis är en reglerad konkurrens 26,3 inches (. 67 m) lång. Inuti bobb är en styrmekanism som består av en styrgrupp remskiva, styraxeln och styrning handtag. På utsidan finns uppfällbara driva barer i fram och bak, och BROMSARE's tryck barer på slutet.

Bobsleds som används i konkurrensen kan inte överstiga 12,46 meter (3,8 m) i längd för en besättning på fyra, och 8,85 meter (2,7 m) för en två man besättning. År 1952 inrättades en viktgräns för konkurrens. Den högsta tillåtna vikt för både besättning och bobb kombination är 1,388 pounds (630 kg) för en besättning på fyra män. I männens bobsledding, viktgränsen för en besättning på två är 859 pounds (390 kg), och för kvinnor, en besättning på två får inte överstiga 749 pounds (340 kg).

Medan en bobb måste vara lätta och aerodynamiska att navigera på slingrande, svarvning körs, måste man vara stark för att tåla tuffa förhållanden i hög hastighet och upp till 5GS. De måste också hålla i den oundvikliga höghastighetståg krasch-Manmade spår av konstgjord is och betong kan vara brutal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.