Vad är en armbar?

En armbar är en typ av kampsport teknik som primärt hyperextends motståndarens armbåge. Sportåret som Mixed Martial Arts (MMA), Brazilian Jiu-Jitsu och skjuta brottning, är den teknik som används med lagom tryck för att orsaka obehag, därefter sakta ökat i intensitet tills motståndaren har. På grund av detta anses det en inlaga teknik. Combat discipliner som Gracie Jiu-Jitsu och den amerikanska arméns modern armé Combatives systemet även använda tekniken för att försvaga motståndare i liv-eller-död situationer. är en armbar oftast tillämpas på ett specifikt sätt. Motståndarens arm placeras mellan angriparens ben med handflatan vänd bort från angriparen. Armen hålls på plats mot angriparens kropp nära handleden. Armen är då drog ner mot angriparens kropp och rakare, och angriparens höfter är inriktningen framåt mot motståndarens arm och armbåge. Denna ståndpunkt innebär stora påfrestningar på armbågsled och ben i armen, och kan så småningom resultera i översträckning eller brutna ben. Angriparens fötter och ben kan placeras över motståndarens bröst för ytterligare inneha och inflytande. Det armbar är en mycket svår teknik för att motverka. Det primära försvar till armbar är att hålla armbågen böjas och dra armen attackeras ner /ut mellan motståndarens ben före inlämnandet kan tillämpas fullt ut. Ta tag i armen attackeras med båda händerna kan bromsa tillämpning av tekniken, men kan oftast lösas med tiden. När teknik används, Mixed Martial konstnärer ofta försöker slå igen den person som ansöker inlämning i mattan och komprimera dem innan armbar kan vara helt utfällda. I tävlingar som lämnas brottas turneringar där smäller inte är tillåtet, kommer försvarare ofta försök att hålla sig över så att den punkt i sin armbåge är borta från angriparens kropp, vilket gör att armbågen böja ordentligt när trycket appliceras.

En av de mest kända armbars i MMA inträffade vid UFC ® 48 den 19 juni 2004. I den tunga titeln matchen mellan Tim Sylvia och Frank Mir, Mir sätta Sylvia i en armbar. Sylvia motstånd, försökte fly, och slutade med att jag fick sin arm bruten när hålla skärptes. Även om de flesta tittare inte se den initiala paus, slow-motion replay visade Sylvia arm buckling och sedan välvda som bröt benet.

Den armbar är känd av många olika namn . I judo, kallas det Juji gatame, i brottning, det armbreaker. Versioner som angripare hoppar på motståndaren och tillämpar tekniken delvis i luften kallas flygande armbars. Armbars också vara en typ av arm lås, och ibland bara kallas med detta namn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.