Vad är en Zamboni?

En Zamboni är en maskin som används i Isbanor till glattare isen yta. Medan Zamboni ® är ett registrerat varumärke, den generiska termen är "is resurfacer," Zamboni ® används oftast för att beskriva en sådan maskin, likt plåster för en plåster. Den första isen resurfacer skapades 1949 av Frank J. Zamboni. När människor skridsko på en isbana, blir ytan ojämn och svårare att åka på, så regelbundna beläggning med en Zamboni ® kan hålla isbana at its best. Den viktigaste delen av Zamboni ® kallas balsam och släpade bakom fordonet. Det består av ett stort blad som skrapar ytan på isen, och två skruvar som samlar in spån och transportera dem in i maskinen.

Efter skrapningen ner ytan, ismaskinen ® klimatanläggningen sprayer tvättvatten över isen, recirkulerande genom en sugslang. Slutligen gäller Zamboni ® rent vatten med en trasa handduk för att göra ytan slät. Normalt är renat hett vatten som används för detta steg, eftersom den syftar till att smälta ytan och refreeze, vilket leder till ökad mjukhet.

Svagheten i en Zamboni ® är att det inte är idealiskt för att rena och jämna isen i själva kanterna av banan, eftersom det kan vara farligt att köra ismaskinen rätt upp mot rinken väggar. En is kantverk är ytterligare ett verktyg används för att rensa överskott isen från kanterna på banan och göra ytan slät. Vissa Zambonis ® har också en styrelse borste, som sträcker rensa bort lösa is under dasher styrelse omger banan. En is kantverk får fortfarande användas efter en Zamboni ® med en styrelse pensel, men dess arbete kommer att bli mycket lättare. En nyare Zamboni ®-modellen har ett ytterligare blad bifogas klimatanläggningen att rengöra kanterna på banan tillsammans med de största ytan.

Det finns nyare, mer sofistikerade Zamboni ® , teknik också, men de är inte så vanligt på grund av deras bekostnad och lämplig utformning av den ursprungliga maskinen. Dessa la funktioner inkluderar en imma spray som sista Resurfacing steget, ersätter vatten och trasa och en laserstyrda blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.