Vad är en Yo-Yo?

en jojo är en leksak som består av två identiska skivor i samband med en axel, kring vilken ett snöre är sår. Den grundläggande konstruktionen av Yo-Yo har använts för att göra leksaker för många århundraden, och på flera kontinenter, såsom målningar och teckningar från Kina, Europa och Afrika föreslår. Den moderna designen av Yo-Yo är lite mer strömlinjeformad, och några speciellt utformade yo-yos har unika egenskaper, men i grunden är en leksak som kan göras hemma, med viss ansträngning. Människor i alla åldrar använder yo-yos runt om i världen, men de flesta spelarna börjar när de är unga.

Kärnan i en jojo är den axel som är förankrad i två skivor, tillverkade av metall, trä, plast, glas eller keramiska material. Skivorna är lika viktade så att de kommer att väga, och de är ofta dekorerade med målning eller carving. Många moderna yo-yos ljus under användning med tillsats av små lampor inuti jojo. En lång sträng bifogas jojo med en slip knut på ena änden för spelaren att förstå, och en slinga för att gå runt axeln. Den slinga av snöre runt axeln bidrar till flexibiliteten i yo-yo som en leksak. Användningen av en slinga, snarare än knuten slips, var pionjärer i Filippinerna, och är känd som en slinga slip sträng. Eftersom strängen är loopas kan axel jojo rotera fritt inuti den, vilket gör att Yo-Yo att snurra när den når slutet av strängen istället för att bara stoppa. Detta kallas sova, och är grunden för många yo-yo tricks, inklusive den mest grundläggande trick, där jojo förs tillbaka upp repet och till spelarens hand.

Om du vill använda en jojo, är den sträng sår runt axeln och ögla på den fria änden placeras över fingret på spelaren. Handen hålls handflatan ner, med yo-yo lätt förstått, och sedan yo-yo är försiktigt kastas mot marken. Strängen unwinds som jojo resor, tills alla strängen har spelats ut och yo-yo hållplatser. Många spelare lära sig att göra tycke yo-yo tricks, av vilka några är ganska komplicerade, och fjäderben sina grejer på tävlingar runt om i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.