Vad är en Peloton?

Peloton är en term som används för att beskriva en stor grupp eller förpackning av människor i en cykel linjelopp. Tekniskt sett är en klungan den största gruppen av cyklister i ett lopp. Cyklister i ett lopp bildar en klungan för att åka i en stor förpackning bidrar till att spara energi. Detta beror på att vara nära andra cyklister, särskilt bakom dem, bistår med redaktionella . Utarbetande, även kallad slipstreaming , är en strategi som används i racing som hjälper till att minska luftmotståndet. Som ett resultat av erfarenheter föraren mindre vindmotstånd och har möjlighet att spara energi. När åkande i klungan, cyklister form vad som verkar vara en stor enhet. Därför måste Riders i klungan göra justeringar och ersättningar för ryttare som omger dem i syfte att förebygga olyckor och för att uppnå det mest effektiva resultat. Riders ta särskild hänsyn till förarna direkt framför medan du cyklar i klungan.

förarna i främre delen av klungan är de som måste göra den största delen av arbetet, eftersom de utsätts att vinden mer än de andra cyklister. Ändå är det oftast bäst att vara nära framför ett klungan. Att vara i fronten på ett klungan gör det lättare för föraren att reagera på förändringar i position och attacker från andra åkare. En annan fördel med att vara i främre delen av klungan är det faktum att en förändring i den främre delen blir allt större när den når baksidan av gruppen. Som en följd av förarna i den bakre delen av klungan måste göra justeringar i snabbare takt för att förhindra en olycka. Tilläggsklausulerna på framsidan av klungan har också den fördelen att reglera hastigheten för gruppen. Dessutom bryter ett klungan slutligen i mindre grupper som ryttare ändrar sin hastighet och göra justeringar. Att vara i den bakre delen av klungan ökar sannolikheten för att fastna i ryggen gruppen och efterkälken.

Eftersom termen klungan används för att hänvisa till professionella cyklister inom en grupp, termen används också ibland som en allmän term för professionella cyklister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.