Vad är en Ollie?

En ollie är en manöver i skateboard för att få styrelsen och dess ryttare upp i luften. Att göra en ollie, kommer en skateboardåkare stå på bordet och sparka stjärt styrelse ner när man tränar och skjuta sin främre foten mot nosen på linjen, orsakar skateboard för att lossna marken. Det går ollie utföras i kombination med andra knep för att få skateboard att göra andra saker samtidigt i luften. Nivån på genomförda trick beroende på kompetensnivån för skateboardåkare. Ollies anses av många vara ett grundläggande trick, men när lära sig manövrera en skateboard, försöker ollie medan rullande kan vara en utmaning. Det ollie kan också hittas i snowboard. När en ryttare överför snabbt sin vikt från framsidan till baksidan av snowboard föranleder styrelsen att bryt av marken. Förutom att vara ett bra första trick för spirande skateboardåkare och häftade för den professionella led, för alla scrabble spelarna som finns, har ordet ollie lagts till den elfte upplagan av Merriam-Webster's Collegiate Dictionary.

Många skateboard trick utvecklas från ollie eftersom det är den bästa metoden för att få en skateboard igång utan en ramp kan ollie tillåta andra knep som en kick flip, som kräver att skateboardåkare att snurra styrelsen kring hans eller hennes fötter under flygning.

För nybörjaren kan det ollie bäst utövas på en plan yta utan att flytta för att få kläm på att få skateboard från marken och landning på den säkert. Eftersom kompetensen hos ryttaren förbättras kan andra saker läggas till repertoaren för skateboard trick. En del skateboard kan ha en näsa eller användargränssnitt som är mer än reste svansen och bakre delen, därför kan det vara lättare att få skateboard upp i luften med en ollie om ollie utförs med hjälp framsidan av skateboard att sparka styrelsen i luften.

I likhet med annan idrott, är säkerheten alltid viktigt. Det är en god vana att bära hjälm och hjälm för att skydda skateboardåkare från skada, eftersom det är sannolikt trottoaren som Ollie är försöket kan komma i kontakt med skateboardåkare de första försöken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.