Vad är en Mulligan?

idén att ta en Mulligan har trängt sig in i flera olika sammanhang, från sport till politik och därefter. Huvudsakligen betyder "att ta en ny bild," den Mulligan sitt ursprung i spelet golf och blev en idiomatiska uttryck för att få en andra chans i fråga till en rad olika sociala situationer. Medan Mulligan är inte tillåtet i officiella reglerna i golf, har den en plats i sociala lekar och i andra sporter där reglerna är endast löst följas för att få fram ett vänligt, icke-league typ av spel.

Ursprunget till uttrycket är upp till debatt, men den mest krediteras historien om Mulligan ursprung handlar om en kanadensisk golfspelare som heter David Mulligan. Han var antagligen den första att ta en Mulligan skott-i huvudsak en "do-over" shot-efter att ha blivit illa skakas av grov kör över en bro på väg till golfbanan. Hans spelar partners dubbades då skottet efter skakas vän, att kalla det för "Mulligan. " Det finns andra historier om andra spelare som heter Mulligan, och många följer ungefär samma mönster. Det Mulligan är inte en giltig regel inom professionell golf, men på många turneringar kan spelare kunna köpa en Mulligan innan rundan börjar. Detta förekommer vanligtvis på välgörenhet händelser, eller andra spel fundraising. Annars är Mulligan reserverats för sociala lekar där alla medlemmar i partiet är överens i början av matchen vad kriterierna för en Mulligan kommer att bli. Normalt är en spelare får en Mulligan per nio hål, eller två för arton.

Som ett idiomatiskt uttryck, uttrycket "ta en Mulligan" har kommit att betyda att få en andra chans, eller få en do-over. Det är inte ovanligt att höra denna fras som används i professionella inställningar, som politik eller kontor affärer, men det är inte begränsat till arbetslivet. Människor kan syfta till att ta en Mulligan i samband med relationer, sport, hälsa och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.