Vad är en Hookah?

En vattenpipa är en enda eller flera skaft vattenledning med ursprung i Indien kring sekelskiftet the 17th century. Det blev mycket populär i hela Mellanöstern, där det oftare kallas shisha eller narghile . Idag är vattenpipa rökning också populärt i Europa, Nordamerika och Sydafrika, i synnerhet i Mellanöstern tema vattenpipa barer.

uppfanns vattenpipan av läkaren Hakin Abul Fath i ett försök att minska skadeverkningar av röktobak. En vattenpipa består av en vatten burk , ofta gjorda av glas, sammankopplade med ett rör eller organ till skål högst upp. Tobak är placerad i skålen och täckt med brinnande kol. Rök dras genom en slang som leder från vattnet burken. Den heta luften dras ner genom tobak, och den resulterande röken filtreras genom vattnet innan rökaren andas in det.

Tobaken vanligtvis rökt i en vattenpipa skiljer sig från att röka i en traditionell pipa. Det är ofta sötade med honung, melass, frukt och /eller aromatiska oljor. Det finns ett stort urval av vattenpipa smaker, inklusive blandade smaker. De kommer också i olika styrkor av tobak. Vissa vattenpipa Blandningar utan tobak.

Även om vattenpipa sitt ursprung i Indien, röka vattenpipa inte alltid varit utbredd i landet, är begränsad till landsbygden tills helt nyligen. Snarare har det blivit en tradition i länder i arabvärlden och omgivande länder. Under de senaste tio åren eller så, har vattenpipa barer blivit trendigt bland ungdomar i länder runt om i världen.

Även om vattenpipa var avsedd att vara friskare än andra sätt att röka tobak, visar forskningen att det inte är mycket säkrare. En vattenpipa är typiskt rökt på 20 till 80 minuter, och en studie visade att en 45 minuters session levererar cirka fem till tio procent mer koldioxid och tjära än ett paket cigaretter. Effekterna av vattenpipa rökning och hur det kan jämföras med andra metoder för att tobakskonsumtionen är inte känt, men fler undersökningar behövs innan avgörande krav kan göras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.