Vad är en Hijood?

En Hijood är en bit av sportkläder för muslimska kvinnor som är utformad för att hjälpa dem att uppfylla normerna för muslimska blygsamhet medan de fortfarande var aktiva och behålla sin komfort och rörelsefrihet. Hijoods tillverkas av Ahiida Sportswear, ett australiskt företag som specialiserat sig på sportkläder för muslimska kvinnor, inklusive Burkini? . Namnet är en kappsäck av "hijab" och "Hood. "

Många muslimska kvinnor praktiken hijab, den muslimska traditionen att täcka kroppen i enlighet med lärdomar Koranen. Medan offentliga, blygsam muslimska kvinnor täcka hela deras organ, med undantag av sina händer, fötter och ansikten. Detaljerna om hijab varierar runt om i världen och beroende på personliga övertygelser bäraren, men många kvinnor bär en blygsam huvudduk, även kallad hijab, på ett minimum. Hijab kan verka förvirrande eller konstigt att vissa icke-muslimer, men det är en viktig del av religiös tro för många muslimer.

Aheda Zanetti, utvecklare av Hijood, insåg att muslimska kvinnor behövde en version av hijab att bära under sport som skulle hålla sitt hår täcks så att de kan röra sig fritt. Hon utvecklade en huva som passar perfekt runt ansiktet och hakan, med en ficka på baksidan för en kvinna att stoppa in håret i. Medan bär Hijood kan kvinnor delta i en rad aktiva sporter utan att vara orolig för att håret skulle vara visar. Den Hijood skapade rubriker världen över under 2006, då Burkini? släpptes till stor fanfar bland muslimska kvinnor. Den Hijood inkräktar inte en kvinnas förmåga att spela på sport, och det förblir säkert på huvudet så att bäraren kan fokusera på uppgiften, istället för att oroa henne blygsamhet. Den Hijood är en integrerad del av Burkini?, Se till att bärarens huvud är täckt, och det kan även användas med andra sportkläder.

Kvinna muslimska idrottare har ofta kämpat med att konflikten mellan deras religiösa tro och normer i sportkläder. Plagg gillar Hijood låta dem delta i idrott på en konkurrenskraftig nivå samtidigt följa med grundsatserna för sin tro. Ahiida lägger också en stor vikt vid hög kvalitet tyger och elegant nedskärningar, se till att bärare ser bra ut och må bra. Eftersom vissa muslimska idrottare har förlöjligas eller retad för sina sportkläder, är detta en viktig designegenskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.