Vad är en Duathlon?

Duathlon är en atletisk händelse som avviker från både skidskytte och triathlon. I skidskytte, är två närstående eller närstående sportevenemang genomfört tillsammans. Ett skidskytte kan vara en kombination av cross-country run och en cykel ras, en cykel race och en simbassäng ras, eller till och med används i vintersport att kombinera saker som längdskidor och sköt mot mål. Den triathlon är en atletisk tävling där deltagarna tävlar i tre idrotter, mest cykling, löpning och simning.

Definition av duathlon är mycket mer specifika och det finns tre separata sektioner ras, men bara två sporter. Hand, folk först köra ett visst avstånd, då cykeln ett visst avstånd och till "finalen", kör en annan uppsättning avstånd. Den kanadensiska huvudkontor International Triathlon unionen tenderar att styra de flesta formella duathlon tävlingar.

Standard avstånd för duathlon tävlingar kan variera. År 2005 skedde en av de större tävlingarna i London, och var en kombination av ett 10k (6. 21 miles) springa, 20k (12,42 miles) cykel och en slutlig 5k (3. 11 miles) springa. De regelbundna duathlon kan förekomma på allmänna gator, men tendensen under de senaste åren är att skapa terräng duathlons, som ibland kallas "smutsig dus. " Off road igång och cykling kan lägga till ett mer extrema element till dessa tävlingar, eftersom människor måste förhandla ojämna vägar både i löpande och cykling. Det betyder inte personer som deltar i en standard duathlon är alltid igång eller cykling på jämn mark. Schweiziska fall kallas Powerman Zofingen, har en början 10k köra över en kuperad kurs och sedan en välling 150K (93. 2 miles) cykellopp. Slutligen deltagarna avsluta loppet genom att köra en annan 30K (18,64 miles). Schweiz konkurrens anses av många idrottsmän att vara den svåraste duathlon i världen, kräver oerhörd uthållighet och styrka endast till slut, och extraordinära atletiska skicklighet för att vinna.

Beroende på typen av duathlon och antalet konkurrenter, får varje lopp funktionen divisioner. En manlig och kvinnlig division kan finnas eftersom det i allmänhet kommer män överträffar kvinnor i dessa händelser. Vissa duathlons har också unge divisioner. Dessa är vanligen begränsade till de mindre tuffa tävlingar, eller en unge division kan skapa kortare avstånd så att barnen kan konkurrera med ansträngande själva.

En annan variant av denna combo sport är en vinter version, som inte använder kör eller cykling. Istället skidåkare tävlar i både längdskidåkning och freestyle tävlingar, totalt. De har att göra ett stopp mellan de två skidåkningen formulär för att ändra till lämplig skidor. Den första av dessa officiella vinter duathlons ägde rum på Nordic World Ski Championship 2003.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.