Vad är en Drysuit?

en typ av dykardräkt, är drysuit ett plagg för att ge ett extra skydd mellan huden på bäraren och omgivande vatten. Till skillnad från en våtdräkt, som tillåter en liten del av vatten för att samla in i dräkten, den drysuit tätar effektivt av alla delar av kroppen som omfattas, så att inget vatten kan komma in i dräkten. Detta görs med en blankett passande design som innefattar vattentätt tätningar vid handlederna, nacken, och fotleder av drysuit. Ofta är dessa tätningar av latex, som kommer att vara smidig i cirka två år samtidigt som vattentätt. En av de utmärkande attribut drysuit är en inflation ventil som gör det möjligt för bäraren att göra justeringar i bärighet dräkten. Detta är särskilt viktigt, eftersom drysuit ofta slitna för djuphavsfiske dykning. Som dykare ned, att använda ventilen injicera gaser som har lagrats i en Regulatorpaket reglerar trycket inuti dräkten. När dykaren är redo att återvända till ytan, en avluftningsventil på färgen ger bäraren att släppa ut gasen från dräkten. En del drysuits, den avluftningsventil fungerar automatiskt, medan den andra bäraren måste manövrera ventilen manuellt. I händelse av ett fel i avluftningsventil, är det möjligt att frigöra gas under en bestigning av något lossa halsen eller en av Manschetter. Det finns huvudsakligen två typer av drysuits som används ofta. Membranet drysuit är vanligen tillverkade av material som mjukgummi, eller en kombination av nylon och butylgummi. Membran drysuits inte erbjuder någon verklig värmeskydd i kallare vatten. Dock kommer många dykare bära en undersuit med membran kostym, vilket är vad som faktiskt ger värmeskydd och också behåller gaser flytkraft. I varmare klimat, kan dykaren välja att utelämna undersuit, men detta kommer att påverka effektiviteten i gas som släpps för att skapa bärighet. Membran drysuits är relativt lätta att sätta på och ta av vid behov.

Neopren drysuits, å andra sidan, ger en viss värmeisolering samt hjälp att behålla flytkraft. I allmänhet är neopren drysuit ofta anses vara den bättre av de två alternativen, eftersom ingen undersuit är nödvändig och egenskaper neopren göra den mindre känslig för att förlora bärigheten vid att dräkten är skadad eller åsidosatt på något sätt. Den neopren drysuit är en mycket styvare än membranet stil, och tar mer tid och ansträngning för att sätta på och ta av.

Även om många typer av drysuit komma med vrist tätningar, finns modeller som även inbyggda i foten skydd. Den moderna versioner av drysuit tenderar också att inkludera en dragkedja som vanligen finns antingen ner framför kostym, eller över axlarna. Många dykare hitta typerna med blixtlås lättare att använda, och också mer bekväm att bära. Personer som dyker professionellt ofta hitta Neoprene drysuit vara deras bästa insats i varmare vatten, medan membranet drysuit är bättre för situationer där förmågan att röra sig med någon grad av frihet är viktigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.