Vad är en Curveball?

Under hela baseball historia har krukorna experimenterat med massor av olika metoder för att kasta bollen till en smet. Under senare delen av 19th century, föddes Curveball för att vilseleda hamrar och ge en fördel till pitcher. Den Curveball bryter nedåt när den närmar hem plattan, och det svänger antingen inåt mot eller utgående ifrån smeten, alltså kasta smeten ur balans. Ursprungligen ansåg Regelbrott har Curveball blivit en stapelvara i det skälver av krukorna på varje nivå i spelet.

På grund av armrörelser krävs för att effektivt kasta en Curveball, är det inte ovanligt att se skador resultat från att kasta planen, särskilt till yngre krukorna i tonåren eller yngre. Rotation av en Curveball måste gå framåt istället för bakåt som en Fastball, och måste också en aning böjda i sidled. Därför måste pitcher låta armen att röra sig i en onaturlig rörelse som sätter stress på axeln och armbågen. Det rekommenderas inte att unga krukorna kasta curveballs tills de är i sina mitten till slutet av tonåren och deras muskler har haft tillräcklig tid att utveckla.

På grund av den udda rotation av Curveball, Hitters tenderar att bli lurad av beck och störd. En Fastball rör sig framåt mot smeten med starka underskruv, ger en ganska stadig bana, men Curveball sysselsätter att använda en ostadig FRAM spinn som gör att bollen gå plötsligt nedåt när den närmar plattan. Som botten faller ur planen, svänger Curveball också antingen hårt inåt mot en smet, eller hård utåt bort från en smet. Många hamrar tillåter planen att gå förbi dem utan att försöka slå den och tänkte att det kommer att kallas en boll. Men i sista sekunden, kommer bollen bryta hela plattan för en strejk.

Även en Curveball inte rör sig så snabbt som en Fastball, kan det vara en av de mest skrämmande platser att drabbas av en smet. Det är inte ovanligt att se en smet dykning ur vägen av planen, eftersom illusionen lurar honom att tro att bollen är på väg rätt mot honom. Först när de har tagit sig bort från den främsta platsen för den träffar bollen göra hamrar inse bollen kommer att bryta ryggen mot plattan. Detta resulterar i en strejk mot smeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.