Vad är en Bodyboard?

En Bodyboard är en typ av kort, KORTPIPIG surfbräda. Den moderna inkarnationen av Bodyboard utvecklades av Tom Morey 1971, även om rötterna till Bodyboard är mycket äldre. Body ombordstigning är troligtvis den äldsta formen av surfing, med bevis för att bodyboards användes flitigt på Hawaii och Polynesien att spela på vågorna i århundraden. Basic body boarding är enklare och säkrare att lära än grundläggande surfing, så många nybörjare och resenärerna börjar med body boarding, framåt på att surfa om de känner så benägna eller hening kroppen ombordstigning färdigheter. Den grundläggande utformningen av en Bodyboard innehåller en TRUBBNÄSA med avsmalnande sidor kallas räls och en månskära formad svans. En typisk styrelse är lätt och tillverkad av fjädrande plast eller skum. Vissa bodyboards skyddas med ett lager av harts, som surfbrädor, men billig bodyboards med ett tunt lager av skyddande plast är mycket vanligare, och finns lätt tillgängliga i turistområden med bra surf. Vissa hantverkare rista också kroppen och skumma bräder från trä till ett ovanligt utseende.

Enligt Morey, mönstret för de Bodyboard inspirerades av ett möte med en ung surfare som hade satt ihop en kortare surfbräda från assorted material. Styrelsen såg ut som en bra idé, om det kunde förfinas och Morey visade flera prototyper för att experimentera med innan han gick över en slutlig design och kalla den boogie board, en nick till hans kärlek till musiken. Den modifierade styrelser tog snabbt bort, och kring 1990, ett organ boarding subkultur som rivaled surfa hade framkommit. Den utrustning som behövs för kropp ombordstigning är ganska basic, med början i Bodyboard själv, vilket är cirka 40 -- 42 inches (101-107 centimeter) lång för män och höga kvinnor och 38-40 inches (97-101 centimeter) för kvinnor och korta män. Många kropp internatelever bär också ett koppel att fästa sig till styrelsen, och simfötter att bistå med paddling ut. I kallt vatten, bör en våtdräkt bäras också. All utrustning, inklusive kroppen styrelsen kan kastas in i en duffle påse som passar in i en bil, organ boarding något mer konkret än att surfa för dem med kompakt fordon.

De flesta organ ombord genom att ljuga bröstkorgen ner på Bodyboard och paddling ut att positionera sig för vågor. Vissa kropp internatelever inta en hukande ställning känd som en droppe knä, medan mer äventyrlig kropp internatelever stå helt upprätt på Bodyboard. Body boarding är som att surfa: du paddla ut bakom paus och försök att fånga en bra våg att rida den så länge som möjligt. Erfarna kroppen internatelever kan göra utmanande trick, precis som surfare.

Som alla vattensporter, kan kroppen ombordstigning vara farlig för människor som inte upplevt. Med flera klasser kommer att lära dig hur du läser vågorna och nödsituationer, och det är alltid bra att följa råden från mer erfarna kropp inackorderingar. Alltid kolla vädret innan du går ut, och ring ditt äventyr av om villkoren ser osäkra. Body gränserna bör också vara medvetna om att deras idrott bär med sig några stigma i surfing kultur, och att om de går till mycket populära surfing spots, kan de uppleva fientlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.