Vad är en Asana?

En asana är a pose eller kroppshållning som används vid utövandet av yoga. Man uppskattar att det finns tusentals asanas i otroligt varierad disciplin yoga, med omkring 100 i aktiv användning av yogis över hela världen. Asanas allt från enkla, avkopplande ställer som kan innehas av människor på alla nivåer av förmåga till komplexa ställningar som tänja på gränserna för utövaren kropp. Normalt innebär en yoga som kör genom en serie asanas och hålla dem under kortare eller längre tid. är Ordet kommer från sanskrit asanam , "sittande. "Ursprungligen utvecklades asanas som positioner som ska användas för meditation. De skulle kunna hållas för lång tid att fokusera sinnet och kroppen, främja hälsa, stillhet och inre reflektion. Asanas har sedan dess expanderat till att omfatta ett brett utbud av ställningar, varav några är ganska fysiskt krävande, och de fortsätter att användas under meditativ praktiken, även om meditation krävs inte för yoga. I många fall gäller att ju längre en asana hålls, desto mer fördelaktigt är det att den yogi eller yogini. är en asana tänkt att fylla flera funktioner. I en bemärkelse, asanas främja styrka, flexibilitet och muskeltonus, leda till en allmänt starkare, friskare kropp. En asana är också utformad för att främja flödet av energi genom kroppen, i yogiska traditionen, är denna energi kallas Prana. Yogis som mediterar som en del av sin egen praxis ha fokus och flöde av energi som innehar en asana kan främja, yogis som praktiserar främst av hälsoskäl kan hamna känsla utvilad och mer känslomässigt balanserad med långsiktig yoga.

Traditionell asanas är bara en del av utövandet av yoga, som är en religiös praxis i Indien. De är utformade för att stretcha och internt masserar hela kroppen, med vridning, böjning och innehav tillsammans med perioder av avkoppling. Många tycker att integrera ett fåtal asanas i sin dagliga rutin stretching är ganska positiv, vanliga asanas omfatta tillbaka krökar, sträcker på ben och armar, och stående innebär att främja en god hållning och balans.

Ett antal personer sed avseende serie ställningar, som sol hälsningar används i Hatha yoga. Detta wiseGEEK författare har flera rundor av sol hälsningar på morgonen, eftersom denna sekvens av asanas bidrar till att liva upp kroppen, och man kan ställa in en positiv signal för dagen. Asanas är även bra för folk som vill vara snabbt uppdateras i arbetet, en asana eller två tar bara ett ögonblick, men det kan hjälpa att rensa sinnet och sträcka kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.