Vad är dykning?

dykning eller fridykning, är bruket av dykning under vatten utan användning av en bärbar lufttillförsel, vilket är vanligt med dykning. Dykning kan ske med minimal utrustning, t. ex. en mask och snorkel, eller det kan ske utan någon utrustning alls. Normalt kräver dykning inga extra kunskaper, andra än kunskap om hur man kan simma. Eftersom det kräver inga extra kunskaper, är dykning är en populär aktivitet för dem som besöker badorter och med kryssningar. Ofta i dessa situationer, kallas det snorkling. Kryssningar erbjuder sådana äventyr vid nästan varje anlöpshamn de går i varma vädret områden. Vissa orter erbjuder dykning utrustning utan extra kostnad.

dykning har fördelen av att hålla dykare närmare ytan så det finns mindre av en oro om att få dykarsjuka. Detta är ett potentiellt dödligt tillstånd som orsakas när dykarna stiger alltför snabbt från djupare djup och kväve frigörs i blodet. Merparten av tiden huden, eftersom deras lufttillförseln är på ytan, går dykare inte ner tillräckligt långt när detta skulle bli ett problem.

På vissa ställen kan enskilda bli professionella hud dykare, där deras arbete ingår att samla musslor och kontroll fiskkassar. I många fall är dessa dykare kan stanna under vattnet i minuter åt gången. Detta sker genom en teknik som kallas "förpackning". Använda denna strategi, en dykare klunkar som en fisk när han slutade andas för att komprimera så mycket luft som möjligt i lungorna. Fullända denna teknik tar en betydande mängd av praxis, och kan vara farliga.

dykning är också en mycket populär i sötvatten fjädrar. Dessa källor gör det mycket lätt för hud dykare att se några av de naturliga sötvatten djurlivet. I många fall, sjöar och floder är alltför grumligt att njuta av dykning i hög grad. Sikten är oftast inte ett problem i naturliga källor, som är kända för tydligheten i deras vatten.

Som med dykning, det finns vissa försiktighetsåtgärder som bör vidtas vid dykning. Till exempel finns det ett tillstånd som kallas latent hypoxi, vilket kan orsaka dem hålla andan under långa perioder för att svärta ut. Detta händer ofta plötsligt och utan förvarning. Det är särskilt vanligt i dykning där dykare måste hålla andan. Det bästa sättet att bekämpa detta problem är att alltid dyka med en kompis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.