Vad är carabiners?

carabiners är ovular, avlånga, eller päronformad metallklämmor med fjäder eller låsskruven grindar. De används ofta i berg och bergsklättring, avvärja, segling, träd klättring, brand och räddning, och industriell arbete som bygg-och tvätta fönster. Det finns flera olika typer och grader av carabiners och klassning standarder för säkerhet.

American National Standards Institute (ANSI) fastställer standarder för produkter i USA medan du arbetar tillsammans med internationella organisationer. En carabiner används för livet kvarstad bör överensstämma med ANSI-standarder. Dessa carabiners kommer att uppfylla vissa krav på hållfasthet och funktioner, såsom automatisk låsning och automatisk stängning. Övriga ANSI säkerhetskrav kräver att Carabiner att låsa upp bara av två skilda åtgärder , med en tredje åtgärd som krävs för att öppna den. Carabiners i denna kategori måste också uppfylla en minsta styrka krav på 5,000 pounds (5 kilopounds). Många aluminium och stål carabiners uppfyller dessa normer, men aluminium gynnas för bergsklättring, eftersom det är lätt.

Accessory carabiners som används för riggning och liknande ändamål är inte skyldiga att uppfylla ANSI-standarder för livsuppehållande. Stål carabiners, allmänhet starkare än aluminium, används ofta när vikten av carabiners sig är inte ett problem.

Tillverkare stämpel vanligtvis brytstyrkan en karbinhake på sidan. Denna rating återspeglar den minsta kraft som krävs för att orsaka karbinhake misslyckas. Carabiners testas på två sätt: för vertikal styrka och side-load, men i allmänhet carabiners är inte avsedda att bära side-laster. Eftersom det är baserat på våld snarare än vikt, siffrorna hänvisar till kilonewton i stället för pounds eller kilogram. En tillräckligt korrekt konvertering till pound kraft kan erhållas genom att multiplicera kilonewton med 225 vilket ger ett Carabiner nominellt vid 25 kilonewton en £ 5. 620 kraft betyg eller 5,62 kilopounds.

carabiners är lätta, starka, billigt och behändigt-även runt huset, verkstaden eller kontoret. Många människor använder carabiners för nyckelringar eller hängmatta rigg, eller för hängande verktyg. De används också för Waterski linjer, campingutrustning, och en mängd andra tillämpningar. Carabiners finns från sportaffär butiker, Outfitters, sjö-och båtliv återförsäljare och fritidsfiskare butiker av alla slag. Färgglada carabiners ofta visas i kassan register centers hem förbättring, men dessa är avsedda för enkla användningar som inte kräver att säkerheten äventyras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.