Vad är cancan?

Cancan är en dans i 2 /4 tid som har sitt ursprung i Frankrike runt 1830-talet. Under årens lopp utvecklat den från en balsal dans för par i en music hall som utförts av A Chorus Line kvinnliga dansare. Idag är det cancan förknippas med stilen på 1890-talet kabaréer som Moulin Rouge. Cancan dansare vanligtvis Använd heltäckande kjolar med kjolar, högklackade stövlar och svarta strumpor. Dansen framförs traditionellt till Galop Infernal från Jacques Offenbach's Orfeus i underjorden .

Den cancan präglas av akrobatik och provocerande benrörelser, exempelvis hög spark och ronde de SIDOPOST med lyft ben. Namnet på dans översätter som "skandal" eller "skvaller". I sin ursprungliga form kan cancan beskrivas som en snabb galopp dans. Det dansades först av par i arbetarklassens balsalar.

Professionella cancan artister började som förekommer i 1840-talet. Det fanns några manliga konstnärer i dansen, men många fler honor, och i slutet av seklet hade den blivit enbart förknippas med kvinnliga artister. Dessutom blev några cancan dansare av 1890-talet högavlönade kändisar, men i början av dans, artister har semi-professionella, deltid musik handlingar hall, av vilka många var kurtisaner. La Goulue och Jane Avril i Moulin Rouge, förevigat av konstnären Henri de Toulouse-Lautrec, var bland de mest hyllade cancan dansare av 1890-talet. De bidrog till att utveckla många av de åtgärder som är tillskott till dans form i dag.

Efter sekelskiftet 20th Century genomgick cancan annan förändring, att bli en mycket koreograferat nummer för A Chorus Line. Denna typ av cancan uppstod utomlands, i Storbritannien och USA, men franska dansarna var snart utför det för turister. Moulin Rouge, som hade utställningsmonter solo cancan stjärnor under 1890-talet, var hem till föreställningar Chorus Line på 1920-talet.

The Chorus Line cancan i fin de siècle klädedräkt är den mest kända versionen idag. Ofta refererar dansen rötter genom rowdiness av framförandet. Dansarna följer vanligtvis sina provokativa rörelser med höga drillar och rop och teatralisk flyttar såsom Cartwheel och flygande spricker ibland ingår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.