Vad är Vinyl Dolls?

Även om det verkar som ett trots mot sunt förnuft, vid tidpunkten vinyl användes först som ett material för tillverkning av leksaker, dockor hade redan haft en lång historia av instabilitet. Vinyl dockor löst det problemet. De inte går sönder, som porslin och bisque dockor gjorde, att de inte uppenbart krackelering eller chipping tiden liksom sammansättningen dockor, och de gjorde inte spricka eller spricka i sömmarna, som med hård plast dockor. Vinyl dockor också rotade hår möjligt dockor, ersätter limmade-på peruker av hårdplast och dockor sammansättning.

Naturligtvis hade tidigt vinyl dockor fortfarande sina problem. Hard vinyl tenderade att förlora sin färg över tiden-i dag, många vintage vinyl dockor har armar, ben och torsos som var en annorlunda nyans, vilket gör dem ganska titta spolas ut från nacken ner. På samma sätt, ibland mjuk vinyl missfärgade också, mörkare eller slås orange eller gult med åldern.

Vinyl blev populär som material för tillverkning av dockor i en tid när mode dockorna var också blivit mycket populära. Som ett resultat har många vintage dockor gjorda av vinyl. Även vid den tidpunkten, småbarn dockor-dockor som tar formen av ett litet barn eller ett barn-höll på att avvecklas, de få företag som fortsatte att göra dem började att konvertera till vinyl dockor, liksom. Vinyl var också ett bra material för baby dockor, eftersom den är flexibel och hållbar nog att motstå spela för barn.

Rotade hår var en enorm stimulans bakom övergången till vinyl dockor. Även SARAN peruker kan bli tvättad, kammad och hoprullade, var de också mer benägna att tappa håret med upprepad kamning, bland andra problem. De rotade hår av vinyl dockor var mycket mer lämpade för "skönhetssalong" spela, eftersom det tenderade att vara mer varaktiga. Som ett resultat, när företag gjorde övergången till vinyl dockor, var det vanligen först till en hård plast med en vinyl huvud. Dessa dockor började dyka upp så tidigt som under början till mitten av femtiotalet.

Baby dockor, å andra sidan, vanligtvis hade en hård plast huvud och en mjuk vinyl organ, vinyl, ett betydligt mjukare och mer följsamma material , är mer realistiskt eftersom barnets hud och mer huggable för små barn. Senare baby dockor gjordes helt i mjuk vinyl, några med rötter, baby-liknande hår. Dessa vinyl dockor hade ibland drink-och våt enheter i dem, vilket gjorde det möjligt för dem att passera vatten, flaskuppfödda till dem genom ett hål i munnen, genom ett hål i sina blöjor. Ibland vinyl baby dockor hade också röst lådor eller "criers" i dem.

Även om dagens vinyl dockor är mycket annorlunda än den första som dyker upp på marknaden, många moderna dockor och leksaker är fortfarande gjorda av vinyl. Vinyl har visat sig vara ett hållbart material, inte bara i dess förmåga att motstå playwear, men också i dess förmåga att svara på kraven från leksaken marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.