Vad är Vimplar?

Om du någonsin har använt någon gång runt en baseball fält är chansen att du har sett minst en vimpel i ditt liv. Konisk flagga som formas i form av en avlång triangel, vimplar är mycket vanliga sevärdheter när det gäller små och stora mästerskap League Baseball. Normalt alla baseball lag har sina egna individuella idrotter vimplar, med teamet emblem eller logotyp och kanske också en skildring av teamet maskot. Entusiastiska fans kan vinka dessa sektioner flaggorna under ett mästerskap så som de hejar på sitt favoritlag.

Vimplar är särskilt framträdande under slutspelet i slutet av större och mindre baseball säsonger. Förutom gruppen vimplar, finns det vanligtvis en speciell liga vimpel som kommer att trafikeras under denna kritiska och spännande tid. I slutet av serien får ligan vimpel och laget vimpel hissas tillsammans för en tid hemma stadion i det vinnande laget. Dessutom kommer många lag utfärda en begränsad vimpel springa mästerskap, uppräkning av lagnamn, ligan och året som laget vann slutspelet.

Sporten vimpel är inte den enda koniska och avlånga flagga som används i världen idag. I själva verket finns det flera andra användningsområden för vimpel. Som exempel kommer många av sjöstridskrafter runt om i världen har en speciell vimpel som används när man håller begravningar eller tjänster minnesmärke för avlidna medlemmar av militären. Minnesmärket vimpel är vanligtvis flugit strax över den nationella flaggan under gudstjänsten. I vissa länder är det tradition att avsluta tjänsten genom att sänka både flaggor, falsning dem och presentera två flaggor till anhöriga.

Storbritanniens Royal Navy har en mycket praktisk användning för vimpel. Varje fartyg som är i tjänst för marinen tilldelas en vimpel nummer, och ofta identifieras genom att antal samt fartygets namn. Denna tradition går tillbaka flera århundraden. Det finns vissa spekulationer om att vimplar med siffror användes först för att göra det mycket lättare att skilja på vän och fiende, även om det inte är någon slutgiltig dokumentation för denna teori.

Den vimpel också används i trafiksignaler i USA. Specifikt, den vimpel formade tecken som tyder på att bortgång är inte tillåtet fortfarande används i stor utsträckning när det är vägarbete på två körfält motorvägar, liksom på Interstate system. Kanske som ett sätt att göra detta tecken sticker ut mer, det finns inga andra trafikmärken som finns i form av en vimpel.

Tillsammans med många flaggor, har vimpel en lång historia som en del av kulturen i många nationer. Från idrott till royalty till säkerhet, bär vimpel viktiga betydelser för olika människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.