Vad är Vattenpolo?

Som en lagsport som kan avnjutas i ett vattenområde, innehåller vattenpolo vissa delar av konkurrenskraftiga simning, handboll och fotboll i ett populärt tidsfördriv. Spelas med två motsatta grupper, i syfte att vattenpolo är göra mål mot motståndarlaget. Varje klarat målet är värt ett poäng.

Den vattenpolo team består av totalt sju medlemmar under aktiva spel. Sex av medlemmarna fungerar som spelare vattenpolo som aktivt arbetar för att poäng mot det andra laget. Sjunde medlem i vattenpolo laget är målvakten eller målvakten. I de flesta nivåer och typer av vattenpolo, måste gruppmedlemmarna in och ut ur spelplanen framför det område som betecknas som laget bänk när ett spel pågår. Under perioder då ingen lek äger rum, kan spelare gå till eller på någon plats runt spelplanen.

Vattenpolo är uppdelad i fyra olika perioder. Beroende på nivån på spelet, hur lång tid för varje period kommer att variera. Till exempel är längd för olympiska stil tävlingar skiljer sig från den typiska high school vattenpolo team. Precis som i fotbollen, har varje lag ett begränsat antal tid outs som kan kallas under varje period. Det finns också korta perioder där klockan har stannat, framför allt perioden mellan kommissionen av en foul och frikast som resultat. Klockan också kommer att sluta efter ett av lagen vattenpolo har gjort mål, och återupptas först när den startas sker. Som med längden på de perioder, dimensioner vattenförekomsten kan variera också. En av de bidragande faktorerna är åldrarna och vattennivån inblandade polo spelare. Mindre områden kommer att användas för lag där före tonåren spelare, medan större områden vanligen används för gymnasiet och team vuxna. Den vattendjupet är också viktigt att spela vattenpolo. Allmänhet, djupet kommer inte vara mer än två meter eller 1,8 meter för vuxna lag, medan vattenpolo spel med yngre idrottare är i allmänhet mindre. Poängen med att använda ett lämpligt djup är att se till att det finns möjlighet för spelare att röra vid botten lätt under tiden outs, men också tillräckligt djup för att simma under spela säkert och enkelt. som de sex vattenpolo spelarna flyttar runt i området för att manövrera handboll i läge att göra mål, har målvakten ansvar avleda eventuella försök av den andra lag att göra mål. Generellt sett är målvakten den enda medlemmen i teamet som kan röra bollen med båda händerna och vidrör botten under lek. De övriga gruppmedlemmar får röra bollen runt genom att kasta med en hand, eller simma genom vattnet samtidigt som du trycker bollen framför. Uppdraget är att värderingar inom en kort tid, som ett lag är tillåtet att ha bollen i trettio sekunder åt gången. Laget måste antingen försöka göra mål eller avkastning kontroll över bollen till motståndarlaget.

Personer som vill spela vattenpolo i allmänhet krävs stark simning kompetens och en relativt hög uthållighet nivå. Förutom att vara en stark simmare och kunna senast genom ett fysiskt krävande spel, de typiska vattenpolo-spelare bör även ha goda hand-öga-koordination, eftersom förmågan att hantera och skicka bollen snabbt och exakt påverkar kvaliteten på lagarbete .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.