Vad är Taekwondo?

Taekwondo, även stavat Tae Kwon Do, en koreansk kampsport med rötter som går tillbaka ungefär 2000 år. Det är känt som Sydkoreas nationalsport och är nu en atletisk händelse i OS. Som en kampsport, Taekwondo kännetecknas inte bara av dess användning av block, slag och svep, utan också genom sin betoning på sparkar. Taekwondo använder drag som sidekicks, roundhouses och hoppa sparkar, ibland i kombination med spinning och hoppa manövrar.

Termen Taekwondo härstammar från tre sydkoreanska ord: Tae , som betyder att sparka eller förstöra med fötterna, Kwon , som betyder att slå eller slå med sina nävar, och Do , vilket innebär en metod, sökväg, eller väg. Tillsammans, kan det väsentliga i Taekwondo anses betyda "sättet på händer och fötter. "

Enligt Taekwondo anhängare, kärnan filosofier Taekwondo kommer från en forntida kampsport form kallas Taek Kyon som går tillbaka till 50 f. Kr. . Taek Kyon troddes ha varit ett av de kampsporter utövas av Hwa Rang Do , en elit grupp unga krigare, adelsmän som var avgörande för att förena de tre riken som gång består Korea: Koguryo, Paekje och Silla. Dessa riken förenades under Silla omkring 660 CE. Man tror att den etik som styrde Hwa Rang Do är grunden för Taekwondo ära kod idag.

Även om ideal konst är förankrade i det förflutna, tekniker och bekämpa blanketter som används i moderna Taekwondo är en studeras utveckling. Det är allmänt att modern Taekwondo är en sammanslagning av flera olika kampsporter. Under andra världskriget, till exempel, blev tränade många koreaner i japansk karate, karate och snart fann sin väg in i Taekwondo.

Taekwondo skiljer mellan sex färger på bälten. En studerande börjar med ett vitt bälte, som symboliserar oskuld och en avsaknad av kunskap. Efter avlagt klassen, kommer han att gå vidare till ett gult bälte. Gult är tänkt att betyda en del att lära, som liknar färgen på rötterna-rötterna av kunskap börjar få fäste. En student skall sedan vidare till grönt bälte. Studenten är nu växer i Taekwondo, och börjar gro blad av lärande. Nästa steg är den blå bältet, som företräder studentens höga mål-den studerande liknas vid en stjälk sträcker sig mot himlen. Efter mer studier skall studenten få ett rött bälte. Rött är färgen på fara, och varnar för både eleven och hans motståndare av hans skicklighet och kunskap.

Slutligen kommer den studerande, om över 16 års ålder, få svart bälte. Studenter yngre än 16 år får en Poon , ett bälte som är hälften röda och hälften svarta. Den studerande är därmed redo för ännu mer komplexa lärande och kommer att påbörja sin uppstigning till högre dans, eller leden. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.