Vad är Svarte Petter?

Old Maid är ett enkelt kortspel som kan spelas även av mycket små barn. Målet med Svarte Petter är att undvika att hamna med Svarte Petter, företrädd av en drottning när du spelar med en vanlig kortlek, och ett kort med en skildring av en gammal dam när du spelar med en specialiserad Old Maid däck. Den förmåga som krävs är att identifiera namnen på korten, hopkopplingen bygger på kriterier, och minnet av vad spelarna har redan frågat. En standard däck är beredd innan spelet genom borttagande av 3 Queens.

Hur man spelar kortspelet Old Maid

omgång Old Maid är ganska olika när de spelas med två spelare, även om det kan göras, eftersom båda vet var drottningen, och spelet kommer att fokusera på ett subtilt sätt att uppmuntra den andra spelaren att välja det genom att skickligt placera den bland de andra korten. Med tre eller fler spelare, ligger fokus mindre på psykologi att välja kort. En kortlek på kort, med jokrar och en dam bort, blandas och delas ut till spelarna, en åt gången i ett ansikte nedåt stack, så att alla har så nära som möjligt till ett jämnt antal kort-flera spelare kan ha en extra, beroende på hur många som spelar. Efter att korten delas ut, varje spelare ignorerar alla par i hans eller hennes hand, par är kort av samma valör och färg, till exempel, två röda 7's.

Spelaren till vänster om dealern går först genom att hålla hans eller hennes hand nedåt för spelaren att han eller hon lämnas att ta ett kort från. Om det nya kortet skapar ett par, placerar spelaren det i sin stack, och sedan håller sina kort ut till spelaren till vänster för att välja ett kort, och så vidare. Spelet fortsätter tills en spelare är kvar innehar endast drottningen, och blir Svarte Petter.

Variationer på kortspelet Old Maid

  • Försäljaren kan ta bort bara en drottning, medan de andra spelarna gissa vilken färg Queen är Old Maid.
  • snarare än att undanröja en drottning, kan en joker läggas till däcket för att bli "Svarte Petter".
  • A King, snarare än en drottning, kan kortet för att undvika.
  • Spelet kan stoppa på en spelare inte har några kort kvar, snarare än att fortsätta tills endast en spelare har ett kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.