Vad är Stunters?

Stunters hänvisa till motorcyklister, vanligtvis på sport cyklar, som utför en rad olika stunts på sina cyklar. Detta bara blir problematiskt när sådana trick utförs på privata eller offentliga gator. Det finns godkända grupperna stunters som utför professionellt, men andra som försöker tricks i allmänna utrymmen eller på privata gator kan riskera deras hälsa och säkerhet, samt hälsa och säkerhet för andra.

För vissa motorcyklister, stunters som försöker tricks i allmänna utrymmen ger det hela motorcykelåkning samfundet ett dåligt namn. Det finns många motorcyklister som kör med största möjliga hänsyn till trafikreglerna, artighet mot andra förare och för personlig säkerhet. Eftersom stunters kan utföra tricks på speciellt höga hastigheter med liten hänsyn till sin egen säkerhet eller andras, kan man måla alla motorcyklister över en kam, vilket många känslan av att lagar orättvist diskriminera dem, eller helt enkelt vanliga människor gör på grund av beteende vissa människor. Ett annat begrepp som används för stunter är "squid" som i motorcykel talar kan betyda en person som rider en motorcykel målmedvetet på ett oansvarigt sätt.

Andra hävdar att lära sig att utföra stunts är en extrem sport, som har blivit något lättare med förskott för att bygga idrott cyklar. Vissa trick är fantastiskt att titta på, och människor måste ha rutiner för att kunna utföra dem. De stunters som försöker få kommersiell framgång genom sin idrott har vanligtvis väl definierade metoder områden som inte är offentliga vägar. Det finns också en mängd olika redskap, som kan skydda både förare och cyklar om ett trick misslyckas, och så länge dessa jippon är inte utövas på allmän väg, det finns liten risk för andra. Det finns ett antal stunts stunters kan försöka att utföra. Den mest grundläggande är wheelie, där föraren leder framtill på motorcykel upp, och kör enbart på bakhjulet. Många varianter av wheelie finns utställda av stunters inklusive cirkel wheelie, där föraren färdas med framhjulet upp i en full cirkel. Andra trick eller stunts omfattar Stoppie, där bakhjulet lyfts från marken eller hängande från styret antingen händer eller fötter. Det finns många varianter och till synes en ändlös rad av uppfinning av nya trick som denna hög risk sport utvecklas.

Bruket av dvärgväxt är ett kontroversiellt eftersom några av de knep verkligen innebär betydande risk för cyklisten. Ändå kommer du att se några former av samma stunts som utförs i tävlingar dirt bike och utställningar. Hur många cyklister vill avskräcka det nya cyklister som försöker bli stunters, där oerfarenhet är mest sannolika att orsaka skada, och om den praxis skall erkännas, många hävdar att det borde legitimeras med definierade områden för träning som inte innebär risk för andra förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.