Vad är Snuba?

Snuba ® är en term som härstammar från kombinationen av snorkel och dyka, och avser en särskild strategi för att simma under vattnet. Precis som med många former av vattnet verksamhet, Snuba ® dykning innebär att man använder en dykning mask, fenor simma, och användning av luft tankar. Däremot är konsten att Snuba ® lite annorlunda från både snorkling och scuba tekniker. En av de kännetecken som definierar Snuba ® är placeringen av lufttankarna under vattnet simning. Med dykning, bär dykaren luften tankar på hans eller hennes rygg. Med Snuba ®, lufttankarna kvar på vattenytan. Tankarna är placerade i ponton flottar, med en säker luft slang löper från tankarna till andningsutrustning som bärs av Snuba ® dykare. Eftersom tankarna kan röra sig fritt i vattnet är dykaren inte belastas av förekomsten av stridsvagnar på baksidan, och har ett brett utbud av rörelse under vattnet. För nya dykare kan Snuba ®-metoden bär också en viss säkerhet. Eftersom slangen ger en direkt koppling till ytan, är en novis mer sannolikt att känna jordad och ansluten som han eller hon vänjer sig att titta runt vattnet. Samtidigt kommer Snuba ® entusiasten måste också vara vaksamma på trasslande luften rör eller slang i något hinder.

Snuba ® dykning också gör processen att komma i och ur vattnet mycket lättare. Även lufttankarna inte utgör mycket av en vikt fråga i vattnet, kan de tunga tankar vara svårt att hantera när de förbereder sig för att dyka, och när man kliver tillbaka in i en båt efter dyket. Eftersom dykaren inte behöver ta itu med övervikt, personer som kan bära mindre muskelmassa kan njuta Snuba ® dykning. En annan fördel för Snuba ® dykning är det faktum att det djup dykningen är begränsad till längden på luftslangen. Generellt innebär detta finns det mycket mindre chans att en nybörjare att hantera någon form av dykarsjuka, populärt kallad dykarsjuka. Men bär Snuba ® samma risk som dykning, när det gäller risken för luft embolisms. I båda fallen gradvis uppstigning medan ventileras den expanderande gas volym är viktigt att undvika problemet.

Snuba ® är inte avsett att ersätta dykning. Emellertid är det tillvägagångssätt ett bra sätt för personer att vänja sig vid tanken att använda andningsapparat medan du tittar runt under vattenytan. Snuba ® kräver inte en komplicerad träningsprogram eller certifiering, så lär sig grunderna och delta i verksamheten kan utföras under en mycket kort tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.